Keptos vokiškos bulvės su šonine

2025-04-04 Autorius oSkanu.lt

Keptos vokiškos bulvės su šonine
Įvairiai paruoštos, keptos ar virtos bulvės yra ne tik lietuviškos, bet ir daugelio kitų šalių virtuvės dalis. Jeigu norisi kažko sotaus bei skoningo, tuo pačiu lengvai pagaminamo, būtinai pamėginkite vokiškai iškeptų bulvių receptą su traškia rūkyta šonine. Man asmeniškai tai tikras apsivalgymas. Ingredientai paprasti, o skonis puikus. 

Galimos ingredientų alternatyvos 

  • Jei neturite rūkytos šoninės, galite naudoti rūkytus lašinukus, kumpį arba net dešreles. Vegetarams rekomenduojama šoninę pakeisti keptais grybaisvoveraitėmis arba pievagrybiais
  • Vietoje įprastų bulvių galima naudoti batatus arba topinambus, kurie suteiks patiekalui kitokį, bet ne mažiau skanų poskonį. 
  • Svogūnus galima pakeisti raudonaisiais svogūnais arba šalotiniais svogūnėliais, kurie suteiks švelnesnį skonį. 
  • Kiaušinius galima pakeisti putpelių kiaušiniais, kurie yra mažesni ir subtilesnio skonio, arba visai praleisti, jei nenorite kiaušinių. 

Reklama


Patiekalo gaminimo patarimai
 

  • Norint išgauti tobulą skonį, rekomenduojama naudoti kietesnes bulvių veisles, tokias kaip "Laura" arba "Melody", kurios išlieka tvirtesnės kepant ir nesuskyla. 
  • Būtinai supjaustykite bulves vienodo dydžio kubeliais, kad jos iškeptų tolygiai. 
  • Prieš kepant bulves, jas galima 5 minutėms pamerkti į šaltą vandenį, o tada gerai nusausinti – taip jos bus traškesnės. 
  • Kepant svogūnus, stebėkite, kad jie nesudegtų – jie turi būti auksinės spalvos ir karamelizuoti. 
  • Kiaušinius rekomenduojama įmušti formuojant duobutes bulvių ir šoninės mišinyje, taip jie iškeps tolygiau. 

Ingredientai

    • bulvės: 300 gramų
    • svogūnai: 1
    • plonai pjaustyta rūkyta šoninė: 6-8 riekelių
    • kiaušiniai: 2
    • druska
    • pipirai
    • džiovintas česnakas
    • žalumynai: pagal skonį
    • aliejus: šlakelio (kepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių keptuvėje įkaitinkite aliejų bei berkite kubeliais susmulkintas bulves. Kepkite neuždengtoje keptuvėje, dažnai pamaišydami, kad bulvių gabaliukai liktų sausi bei nesuirtų.
  2. 2. Tuomet bulvėms jau suminkštėjus, į keptuvę dėkite šoninės gabaliukus bei pamaišykite, kad apskrustų ir perduotų bulvėms savo aromatą.
  3. 3. Suberkite susmulkintą svogūną bei apkepkite, dėkite prieskonius.
  4. 4. Po to įmuškite kiaušinius, sumažinkite ugnį iki mažiausios bei uždenkite keptuvę dangčiu.
  5. 5. Kepkite, kol kiaušiniai iškeps, išjunkite, apiberkite žalumynais bei prieš patiekdami dar maždaug keletą minučių palaikykite uždengtoje keptuvėje, kad skoniai pasiskirstytų.
  6. 6. Patiekite ir skanaukite!
Skrudintos BBQ bulvės
(1)
Nesaldūs tarkuotų bulvių ir cukinijų vafliai - blynai
(4)