Vengriškas jautienos guliašas, su bulvių koše

2025-04-17 Autorius oSkanu.lt

Vengriškas jautienos guliašas, su bulvių koše
Vengriškas jautienos guliašas su bulvių koše yra tradicinis Vengrijos patiekalas, kuris sužavėjo daugelį gurmanų visame pasaulyje. Šis sotus ir aromatingas troškinys puikiai tinka šaltuoju metų laiku, kai norisi sušilti ir pasimėgauti turtingu skoniu. Guliašas gaminamas iš jautienos, daržovių ir prieskonių, kurie kartu sukuria nepakartojamą skonio harmoniją.

Galimos ingredientų alternatyvos:

  • Jautiena: Jei neturite jautienos, galite naudoti kiaulieną arba avieną.
  • Raudonosios paprikos: Jei norite švelnesnio skonio, naudokite geltonąsias arba oranžines paprikas.
  • Pomidorų pasta: Galima pakeisti šviežiais pomidorais arba konservuotais pomidorais.

Patiekalo gaminimo patarimai:

  • Prieš kepant, jautieną nusausinkite, kad mėsa gražiai apskrustų.
  • Troškinant mėsą, svarbu naudoti žemą temperatūrą ir ilgą laiką, kad mėsa taptų minkšta ir sultinga.
  • Jei nemėgstate aštraus maisto, sumažinkite aitriosios paprikos kiekį arba jos visai nenaudokite.

Kalorijos:

  • Bendras kalorijų kiekis: apie 2400 kcal
  • Kalorijos vienoje porcijoje: apie 400 kcal

Ingredientai

    • Jautiena: 600 gramų
    • Svogūnai: 250 gramų
    • Aliejus: 2 šaukštai
    • Malti raudonieji pipirai: 1 šaukštas
    • Aitriosios paprikos milteliai: 1 šaukštelis
    • Mėsos sultinys: 400 mililitrų
    • Raudonas sausas vynas: 200 mililitrų
    • Lauro lapai: 2 vienetai
    • Druska: pagal skonį
    • Baltieji pipirai: pagal skonį
    • Bulvės: 700 gramų
    • Saldžiosios paprikos: 1 kilogramas
    • Petražolės: 2 saujos 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Mėsos paruošimas: Jautieną supjaustykite juostelėmis ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
  2. 2. Svogūnų paruošimas: Svogūnus supjaustykite riekelėmis.
  3. 3. Kepimas: Plačioje gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų. Sudėkite jautieną ir svogūnus, kepkite, kol mėsa apskrus, o svogūnai taps auksinės spalvos. Pabarstykite maltus raudonuosius pipirus ir aitriosios paprikos miltelius, gerai išmaišykite.
  4. 4. Troškinimas: Į keptuvę supilkite mėsos sultinį ir raudoną sausą vyną. Užvirinkite, tada sumažinkite ugnį, pridėkite lauro lapus, druską ir baltuosius pipirus pagal skonį.
  5. 5. Uždenkite dangčiu ir troškinkite ant silpnos ugnies apie 90 minučių, kol mėsa taps minkšta.
  6. 6. Bulvių paruošimas: Kol mėsa troškinasi, nulupkite bulves ir supjaustykite jas į keturias dalis.
  7. 7. Virkite pasūdytame vandenyje apie 20 minučių, kol suminkštės.
  8. 8. Nupilkite vandenį ir atvėsinkite.
  9. 9. Paprikų paruošimas: Saldžiąsias paprikas nuvalykite ir supjaustykite gabalėliais.
  10. 10. Daržovių pridėjimas: Praėjus 45 minutėms nuo troškinimo pradžios, į keptuvę su mėsa sudėkite supjaustytas saldžiąsias paprikas ir troškinkite dar 15 minučių.
  11. 11. Bulvių pridėjimas: Likus 15 minučių iki troškinimo pabaigos, pridėkite virtas bulves ir gerai išmaišykite.
  12. 12. Pabaiga: Petražoles nuplaukite, nusausinkite ir smulkiai supjaustykite. Prieš patiekiant, guliašą pagardinkite smulkintomis petražolėmis.
Vengriškas jautienos guliašas, su bulvių koše
Vengriškas jautienos guliašas, su bulvių koše
Vengriškas jautienos guliašas, su bulvių koše
Vengriškas jautienos guliašas, su bulvių koše
Vengriškas jautienos guliašas, su bulvių koše
Vengriškas jautienos guliašas, su bulvių koše
Vengriškas jautienos guliašas, su bulvių koše
Klasikinė lazanija su jautiena ir bešamelio padažu
(7)
Jautienos troškinys su daržovėmis vyno padaže
(4)
Troškinta jaučio uodega orkaitėje
(2)
Gyoza - azijietiški koldūnai su mėsa
(1)