Autorius apie receptą
Kokių tik šiais laikais žmonės negamina Totoriškų bifšteksų (nors šiomis dienomis kalbininkai "liepia" rašyti "Totoriškas kepsnys", bet man tai visiškai "nelimpa", tad aš sau sau leidžiu nukrypti nuo kalbininkų rekomendacijų ir pavadinti jį kaip liaudis dažniausiai vadina - Totorišku bifšteksu). Žmonių užrašuose, galima rasti, kad jie gamina tiek klasikinius jautienos, tiek eksperimentuoja su strutiena (taip taip, strutiena), lašiša arba net tunu. Ir dar būna prigalvoja pagaminti visokių mėsų, žuvų, jūros gėrybių, daržovių arba vaisių įvairove.
Šį kartą aš Jums parodysiu kaip gaminti klasikinį Totorišką bifšteksą, iš jautienos. Aš įprastai gamindama naudoju jautienos kryžmę (arba kitaip tariant, nedarbinio kumpio mėsą), nors daug dažniau būna naudojama nekepta jautienos išpjova, jei norisi prabangiai. Bet išpjova yra tikrai brangi mėsa, tad galite naudoti kryžmę, arba kuo aukštesnės kokybės kumpio dalį, svarbiausia, kad kuo minkštesnė būtų. Taip pat mėsa gali būti kapojama arba malama. Man asmeniškai gaunasi skaniau su smulkiai sukapota. Prancūzai gamindami Totorišką bifštkeksą parodo itin įkaitintą sausą keptuvę ir vos vos apkepa. Bet aš asmeniškai labiau mėgstu žalią, klasikinį bifštekso variantą. Gaminam jau dabar! :)
Atsiliepimai