Autorius apie receptą
Troškintas jautienos kumpis su daržovėmis - tai tobulas patiekalas šaltais žiemos vakarais, kai šiltas, jaukus, naminis maistas sukviečia visus namo. Šis tradicinis troškinys pasižymi sodriais skoniais ir aromatu, kuris sklinda po visus namus ir kviečia šeimą susirinkti prie stalo. Minkšta, sultinga jautiena, troškintos daržovės ir turtingas padažas sukuria harmoningą derinį, kuris pamalonins net išrankiausią skonį.
Galimos ingredientų alternatyvos Šiam patiekalui galite naudoti ne tik jautienos kumpį, bet ir
jautienos mentę,
kulninę ar netgi
kiaulienos sprandinę. Vietoje raudonos paprikos tinka ir geltona, ar žalia. Jei namuose neturite raudono svogūno, drąsiai naudokite paprastą geltoną svogūną arba šalotinį svogūną. Vietoje Vorčesterio padažo galite naudoti sojos padažą su šiek tiek citrinos sulčių. Vandenį galima pakeisti daržovių ar jautienos sultiniu, o tai suteiks patiekalui dar sodresnį skonį. Neturint šviežių žalumynų, galima naudoti džiovintus - 1 arbatinis šaukštelis atstoja 1 valgomąjį šaukštą šviežių.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai Kad jautiena būtų ypač minkšta, prieš kepimą leiskite jai pasiekti kambario temperatūrą. Marinuokite mėsą ne mažiau kaip valandą, o dar geriau - per naktį šaldytuve. Troškindami mėsą, stenkitės palaikyti labai žemą temperatūrą ir neuždenkite puodo visiškam sandarumui, palikite nedidelį plyšelį garams išeiti. Jei mėgstate tirštesnį padažą, paskutinėmis troškinimo minutėmis įdėkite dar šaukštą miltų, ištirpintų šaltame vandenyje. Norėdami išgauti gilesnį skonį, galite įpilti šlakelį raudonojo vyno troškinimo pradžioje.
Atsiliepimai