Troškintas jautienos kumpis su daržovėmis

2025-03-01 Autorius Ingrida - Kviečiu į virtuvę

Troškintas jautienos kumpis su daržovėmis
Troškintas jautienos kumpis su daržovėmis - tai tobulas patiekalas šaltais žiemos vakarais, kai šiltas, jaukus, naminis maistas sukviečia visus namo. Šis tradicinis troškinys pasižymi sodriais skoniais ir aromatu, kuris sklinda po visus namus ir kviečia šeimą susirinkti prie stalo. Minkšta, sultinga jautiena, troškintos daržovės ir turtingas padažas sukuria harmoningą derinį, kuris pamalonins net išrankiausią skonį. 

Galimos ingredientų alternatyvos
 

Šiam patiekalui galite naudoti ne tik jautienos kumpį, bet ir jautienos mentę, kulninę ar netgi kiaulienos sprandinę. Vietoje raudonos paprikos tinka ir geltona, ar žalia. Jei namuose neturite raudono svogūno, drąsiai naudokite paprastą geltoną svogūną arba šalotinį svogūną. Vietoje Vorčesterio padažo galite naudoti sojos padažą su šiek tiek citrinos sulčių. Vandenį galima pakeisti daržovių ar jautienos sultiniu, o tai suteiks patiekalui dar sodresnį skonį. Neturint šviežių žalumynų, galima naudoti džiovintus - 1 arbatinis šaukštelis atstoja 1 valgomąjį šaukštą šviežių. 

Reklama


Patiekalo gaminimo patarimai
 

Kad jautiena būtų ypač minkšta, prieš kepimą leiskite jai pasiekti kambario temperatūrą. Marinuokite mėsą ne mažiau kaip valandą, o dar geriau - per naktį šaldytuve. Troškindami mėsą, stenkitės palaikyti labai žemą temperatūrą ir neuždenkite puodo visiškam sandarumui, palikite nedidelį plyšelį garams išeiti. Jei mėgstate tirštesnį padažą, paskutinėmis troškinimo minutėmis įdėkite dar šaukštą miltų, ištirpintų šaltame vandenyje. Norėdami išgauti gilesnį skonį, galite įpilti šlakelį raudonojo vyno troškinimo pradžioje. 

Ingredientai

    • Jautienos kumpis: 800 g 
    • Paprika: 1 vidutinio dydžio 
    • Morka: 1 didelė 
    • Raudonas svogūnas: 1 vidutinio dydžio 
    • Česnakas: 2 skiltelės 
    • Lauro lapai: 2 vnt. 
    • Druska: žiupsnis pagal skonį 
    • Mėsos prieskoniai: 1 arbatinis šaukštelis 
    • Saldžios paprikos milteliai: 1 arbatinis šaukštelis 
    • Vorčesterio padažas: 1 valgomasis šaukštas 
    • Vanduo/sultinys: 500 ml 
    • Aliejus: šlakelis kepimui 
    • Miltai: 1-2 valgomieji šaukštai 
    • Pomidorų pasta: 1 valgomasis šaukštas 
    • Smulkinti žalumynai (svogūnų laiškai, krapai, petražolės): 2 valgomieji šaukštai 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Jautienos kumpį nuplaunate ir nusausinate popieriniu rankšluosčiu.
  2. 2. Supjaustote mėsą nedideliais, maždaug 2-3 cm dydžio gabalėliais.
  3. 3. Pabarstykite gabalėlius mėsos prieskoniais, saldžios paprikos milteliais ir žiupsneliu druskos.
  4. 4. Apšlakstykite mėsą Vorčesterio padažu ir gerai išmaišykite, kad prieskoniai tolygiai pasiskirstytų.
  5. 5. Palikite mėsą marinuotis kambario temperatūroje bent 1 valandą, o jei turite laiko - šaldytuve iki 12 valandų.
  6. 6. Praėjus marinuotis skirtam laikui, apvoliosite marinuotus mėsos gabalėlius miltuose.
  7. 7. Keptuvėje įkaitinate šlakelį aliejaus ir apkepate mėsos gabalėlius iš visų pusių, kol jie gražiai paruduos.
  8. 8. Tuo metu, smulkiai supjaustote svogūną, morką, papriką ir susmulkinate česnaką.
  9. 9. Į storadugnį puodą sudėsite apkeptą mėsą, pridėsite lauro lapus.
  10. 10. Toje pačioje keptuvėje trumpai pakepiname supjaustytas daržoves, kol jos lengvai suminkštės.
  11. 11. Daržoves perkeliate į puodą prie mėsos.
  12. 12. Įmaišote pomidorų pastą, viską gerai išmaišote.
  13. 13. Užpilate viską vandeniu arba sultiniu.
  14. 14. Troškinama ant labai silpnos kaitros apie 1,5 valandos, kol mėsa taps minkšta ir sultinga.
  15. 15. Retkarčiais pamaišote, kad neprikibtų prie dugno.
  16. 16. Troškinys bus paruoštas, kai mėsa lengvai suirs šakute palietus.
  17. 17. Prieš patiekiant, pabarstome gausiomis smulkintomis žalumynomis.
Troškintas jautienos kumpis su daržovėmis
Jautiena kinietiškai: Jautienos ir daržovių "stir-fry" ir teriyaki (terijaki) padažas | Receptas
(9)
Ramenas sriuba (Ramen) - su jautiena ir kvietiniais makaronais
(1)
Azu - jautienos troškinys su raugintais agurkais
(2)
Tortilijų takai - tacos su kepta pjaustyta jautiena
(2)
Lėtai kepta jaučio uodega
(1)
Vengriškas jautienos guliašas, su bulvių koše
(1)
Troškinta jautiena su džiovintomis slyvomis
(1)