Pastitsio - graikiška lazanija iš makaronų su grybais ir jautiena

Autorius apie receptą

Tokia Pastitsio yra nuostabi ir kvapni Graikijos klasika, dar kartais tiesiog vadinama Graikijos lazanija.

Vos keletas paprastų veiksmų ir lepinsimės skaniu makaronų, sodraus mėsos padažo ir kreminiu "Bašamelio" sluoksniu, o paragavus norėsis dar ir dar.

Nors atrodo, kad ingredientų daugoka, bet jie visi paprasti, pas dauguma randami virtuvėje. O pati lazanija pasigamina ganėtinai greitai, lyginant su tradicine.


Reklama

Galimos ingredientų alternatyvos



Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Makaronus virkite tik iki pusės – jie baigs gamintis orkaitėje ir nesuvirs.
  • Bašamelio padažą maišykite nuolat – taip išvengsite gumuliukų susidarymo.
  • Norint intensyvesnio skonio, mėsos padažą galima troškinti ilgiau – iki 25–30 minučių.
  • Prieš kepant, galite užbarstyti šiek tiek papildomo sūrio viršuje – gražesnei ir traškesnei plutai.
  • Iškepus lazanijai būtina palaukti bent 15 minučių prieš pjaustant – kitaip sluoksniai byrės.

Ingredientai

    • nevirti makaronai: 250 gramų
    • grybai: 250 gramų (supjaustyti griežinėliais)
    • svogūnai: 1 (nedidelio)
    • česnakas: 1 skiltelės
    • saldžioios paprikos: 0,5
    • jautienos faršas: 500 gramų
    • pomidorų padažas: 400 mililitrų
    • pomidorų pasta: 1 šaukšto
    • šviežios petražolės: pundelio
    • cinamonas: trijų ketvirtadalių arbatinio šaukštelio
    • druska: žiupsnelio
    • malti pipirai: žiupsnelio
    • vanduo: 100 mililitrų
    "Bašamelio" padažui:
    • sviestas: 150 gramų
    • miltai: 50 gramų
    • pienas: 400 mililitrų
    • kietasis sūris: 200 gramų
    • kiaušinių tryniai: 1
    • druska: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
  2. 2. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje.
  3. 3. Tuomet keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ir apkepinkite grybus.
  4. 4. Sudėkite susmulkintus svogūnus, česnaką bei papriką. Kepinkite maždaug 3-4 minutes, kol daržovės suminkštėja.
  5. 5. Tada sudėkite jautienos faršą ir maišydami pakepinkite, kol mėsa apskrunda.
  6. 6. Sudėkite likusius ingredientus (pomidorų padažą, pomidorų pastą, cinamoną, petražoles, druską, pipirus) ir supilkite vandenį.
  7. 7. Išmaišykite ir troškinkite maždaug 10-15 minučių.
  8. 8. Padažas: Švarioje keptuvėje ištirpinkite sviestą.
  9. 9. Suberkite miltus ir maišykite, kad nesušoktų į gumuliukus.
  10. 10. Supilkite pieną ir vis maišykite, kol padažas pradeda tirštėti.
  11. 11. Suberkite tarkuotą sūrį ir nukelkite nuo viryklės. Išmaišykite.
  12. 12. Tada į mažą puodelį įpilkite karšto padažo ir įdėkite kiaušinio trynį, greitai išmaišykite.
  13. 13. Supilkite gautą masę atgal į keptuvę ir gerai išmaišykite.
  14. 14. Po to į kepimo indą dėkite makaronus, pilkite dalį padažo, dėkite mėsos sluoksnį, uždėkite likusį padažą.
  15. 15. Dėkite į orkaitę ir kepkite maždaug 40 minučių.
  16. 16. Iškepę palaikykite maždaug 15 minučių ir tuomet supjaustykite. Lepinkitės!

Atsiliepimai

Jautienos tartaras
(7)
Sočios ir gaivios jautienos salotos su bulvėmis ir marinuotų agurkų padažu
(1)
Jaučio liežuvis su daržovėmis
(1)
Skanus turkiškas kebabas
(1)
Perlinių kruopų sriuba su jautiena
(4)
Jautienos bifšteksas su kiaušiniu
(5)