Lipnūs azijietiški mėsos kukuliai saldžiarūgščiame padaže

2024-11-27 Autorius braske_ir_pipirai

Lipnūs azijietiški mėsos kukuliai saldžiarūgščiame padaže
Lipnūs azijietiški kukuliai saldžiarūgščiame padaže – tai įkvėptas Rytų virtuvės patiekalas, kuris sužavės tiek savo skoniu, tiek paprastu paruošimu. Šie kukuliai yra ypatingi dėl gardžios mėsos, kurioje dera aromatingas imbieras, česnakas ir austrių padažas, suteikiantis subtilaus umami poskonio.

Iškepę ir gražiai apskrudę orkaitėje, jie apliejami tirštu saldžiai aštriu padažu, kurio skonio balansą užtikrina ryžių actas, medus ir šiek tiek čili, suteikiantis malonaus aštrumo. Padažo tekstūra užtikrinama kukurūzų miltais, kurie padeda sukurti glotnią glazūrą. Kukuliai patiekiami šiltai, apibarstyti smulkiai kapotu čili ir svogūnų laiškais, kurie suteikia gaivos ir ryškumo.

Puikiai tinka tiek kaip užkandis, tiek kaip pagrindinis patiekalas, derantis su ryžiais, azijietiškais makaronais ar traškiai keptomis daržovėmis. Šie kukuliai taps jūsų stalo akcentu, kai norėsis kažko pikantiško ir neįprasto.

Ingredientai

    Kukuliams:
    • Malta jautiena: 0,5 kg
    • Malti džiūvėsėliai: 2 valg. š.
    • Kiaušiniai: 1 vnt.
    • Česnakai: 1 arb. š. (trinti)
    • Imbierai: 1 arb. š. (trinti)
    • Druska: 1,5 arb. š.
    • Austrių padažas: 1 valg. š.
    Padažui:
    • Ryžių actas: 1 valg. š.
    • Saldus čili padažas: 2 valg. š.
    • Sojos padažas: 2 valg. š.
    • Medus: 2 valg. š.
    • Čili pipiras: pagal skonį (smulkintas)
    • Vanduo: 0,5 stikl.
    • Kukurūzų miltai: 1 arb. š.

    Recepto paruošimas

  1. 1. Į dubenį sudėti džiūvesėlius, įmušti kiaušinį, suberti trintą česnaką ir imbiera, taip pat druską ir supilti austrių padažą. Gerai išmaišyti.
  2. 2. Į gautą masę sudėti maltą mėsą ir išminkyti, kad visi prieskoniai tolygiai pasiskirstytų mėsoje.
  3. 3. Suformuoti graikinio riešuto dydžio kukulius ir išdėlioti kepimo popieriumi ištiestoje skardoje.
  4. 4. Orkaitę įkaitinti iki 200 C temperatūros ir dėti kepti kukulius. Jie keps apie 20 min.
  5. 5. Padažui visus ingredientus sumaišyti dubenėlyje. Maišyti šluotele, kad viskas tolygiai pasiskirstytų ir nebūtų gumuliukų.
  6. 6. Paruoštą padažą perpilti į keptuvę ir pakaitinti ant vidutinės kaitros kelias minutes, kol padažas šiek tiek sutirštės.
  7. 7. Iškepusius kukulius perkelti į keptuvę ir išmaišyti, kad visi būtų pasidengę padažu.
  8. 8. Kukulius patiekti apibarsčius smulkiai pjaustytu čili pipiru ir, jeigu norima, smulkintais svogūnų laiškais.
Salotos su jautiena, skrudintomis bulvėmis ir vyšniniais pomidorais
(2)
Naminiai mėsainiai su jautiena, teriyaki padažu ir sūriu
(2)
Greitos mėsainio salotos
(1)
Kepta brandintos jautienos sprandinė
(4)