Mėsos - jautienos kukuliai su sūriu troškinti pomidorų padaže

Autorius apie receptą

Šis receptas įkvėptas Viduržemio jūros regiono virtuvės tradicijų, kuriose dažnai derinami pomidorai, česnakas, aromatingi žalumynai ir sūriai. Kukuliai paruošiami iš aukštos kokybės jautienos faršo, pagardinto kietuoju „Džiugo“ sūriu ir šviežiomis petražolėmis, kas suteikia jiems išskirtinį skonį ir tekstūrą. Troškinant pomidorų ir čili padaže, mėsa įgauna dar daugiau skonio, o ištirpęs fermentinis sūris patiekalui suteikia malonaus kreminio sluoksnio.

Tai puikus pasirinkimas šeimos pietums arba vakarienei, ypač kai norisi kažko sotaus ir jaukaus. Be to, patiekalas nesudėtingai pagaminamas, o jo komponentus lengva pritaikyti pagal turimus ingredientus.


Reklama

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Vietoje jautienos faršo galima naudoti kalakutienos ar kiaulienos faršą, tačiau skonis bus kiek švelnesnis.
  • „Džiugo“ sūrį galima keisti parmezanu, grana padano ar kietuoju avių pieno sūriu.
  • Šviežias petražoles galima pakeisti bazilikais ar čiobreliais.
  • Konservuotus pomidorus su čili paprika galima keisti paprastais smulkintais konservuotais pomidorais, o aštrumui pridėti žiupsnelį maltos čili ar aitriosios paprikos dribsnių.
  • Fermentinį sūrį galima keisti mocarela arba gouda – abi šios sūrio rūšys puikiai tirpsta.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Kukulius patartina formuoti drėgnomis rankomis – taip mėsa nelips prie delnų.
  • Jei norite mažiau riebaus varianto, kukulius galima apkepti orkaitėje vietoje keptuvės.
  • Pomidorų padažą galima papildyti trupučiu raudonojo vyno – tai praturtins skonį.
  • Jei padažas pasirodytų per rūgštus, galima įberti daugiau cukraus arba šlakelį grietinėlės.
  • Patiekiant rekomenduojama kukulius pagardinti šviežiais žalumynais ar šlakeliu alyvuogių aliejaus.

Ingredientai

    ~14 kukulių:
    • jautienos faršas: 500 gramų
    • kiaušiniai: 1
    • svogūnai: 1 (nedidelio)
    • česnakas: 2 skiltelių
    • smulkiai tarkuotas "Džiugo" sūris: 30 gramų
    • šviežiai pjaustytos petražolės: žiupsnelio
    • smulkinti konservuoti pomidorai su čili paprika: 1 skardinės
    • cukrus: žiupsnelio
    • tarkuotas fermentinis sūris: ~50 gramų
    • druska
    • malti juodieji pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių į dubenį dedame jautienos faršą, įmušame kiaušinį, sudedame smulkiais kubeliais supjaustytą svogūną, išspaudžiame česnako skilteles, suberiame Džiugo sūrį, petražoles, pagardiname druska ir maltais juodaisiais pipirais.
  2. 2. Viską gerai išminkome ir suformuojame kukuliukus.
  3. 3. Tuomet suformuotus kukuliukus kepame įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus ant vidutinio kaitrumo ugnies iš visų pusių tol, kol gražiai apskrunda.
  4. 4. Tada supilame konservuotus pomidorus, cukrų, pagardiname druska, maltais juodaisiais pipirais ir patroškiname maždaug 10-15 minučių.
  5. 5. Po to ant kukuliukų užberiame tarkuoto fermentinio sūrio, išjungiame ugnį, uždengiame dangčiu kelioms minutėms tol, kol sūris išsilydys.
  6. 6. Patiekiame su savo mėgstamu garnyru ir lepinamės!
Mėsos - jautienos kukuliai su sūriu troškinti pomidorų padaže

Atsiliepimai

Graikiška musaka (moussaka) - mėsos ir baklažanų apkepas
(3)
Baklažanų lazanija su jautiena, pomidorais ir sūriu
(1)