Sodininko kebabas - jautienos troškinys su bulvėmis ir daržovėmis

Autorius apie receptą

Šis pavadinimas knygoje "Turkijos virtuvė" skamba labai gražiai - "Sodininko kebabas". Originaliame recepte jis yra valgomas su ryžiais, bet aš pakeičiau pagal save ir dėjau bulves. Buvo labai sotus bei gardus jautienos troškinys su nemažai daržovių. Ar gaminsime ir ateityje? Tikrai taip, nes mėsa buvo minkšta (ne tik minkšta, bet ir labai skani), kokios ir tikiesi iš kokybiško troškinio. Rekomenduoju ir Jums pasinaudoti šiuo receptu. :)

Ingredientai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių nedideliais gabaliukais supjaustome jautieną ir ant stiprios kaitros pakepiname keptuvėje su aliejumi. Kepiname maždaug 5 minutes, kol gražiai paskrus.
  2. 2. Sudedame į troškinimui skirtą indą.
  3. 3. Bulves nulupame bei supjaustome kubeliais.
  4. 4. Suberiame į troškintuvą su jautiena.
  5. 5. Tuomet susmulkiname svogūną ir česnako skilteles. Apkepiname keptuvėje su aliejumi.
  6. 6. Sudedame riekelėmis supjaustytas morkas, supjaustytas paprikas. Cukiniją nuplauname bei supjaustome kubeliais, sudedame į keptuvę su daržovėmis ir pagardiname druska, pipirais bei čiobreliu.
  7. 7. Pakepiname kelias minutes bei sudedame smulkintus pomidorus ir pomidorų pastą. Išmaišome.
  8. 8. Po to visą keptuvės turinį sudedame į troškintuvą, užpilame vandeniu bei uždengę dangčiu patroškiname, kol bulvės suminkštės. Jeigu reikia vis įpilame vandens.
  9. 9. Troškiname ant nedidelės ugnies maždaug 15-20 minučių.
  10. 10. Paskui sudedame šparagines pupeles bei dar patroškiname maždaug 3 minutes.
  11. 11. Patiekiame ir skanaujame!
Sodininko kebabas - jautienos troškinys su bulvėmis ir daržovėmis

Atsiliepimai

Vegetariškas moliūgų ir avinžirnių troškinys - karis
(2)