Lengvas lazanijos receptas keptuvėje, su jautiena ir bešamelio padažu

2025-04-01 Autorius Rugilė - maistassielai

Lengvas lazanijos receptas keptuvėje, su jautiena ir bešamelio padažu
Šis lengvas lazanijos receptas keptuvėje yra puikus sprendimas, kai norisi gardaus itališko patiekalo, bet neturite laiko ar noro gaminti tradicinę lazaniją. Šis receptas ypatingas tuo, kad viskas gaminama vienoje keptuvėje, taip sutaupant laiką ir sumažinant indų plovimą. Švelnus bešamelio padažas su sūriu puikiai dera su jautienos ir daržovių įdaru, o lazanijos lakštai tampa minkšti ir sultingi.

Galimos ingredientų alternatyvos
 

  • Jautieną galima pakeisti malta kiauliena, vištiena ar kalakutiena. 
  • Vegetariškam variantui tinka smulkinti grybai, avinžirniai ar lęšiai
  • Vietoje konservuotų pomidorų galima naudoti šviežius, nuluptus ir susmulkintus pomidorus arba tirštas pomidorų pastas, praskiestas nedideliu kiekiu vandens. 
  • Tradiciniai lazanijos lakštai gali būti pakeisti pilno grūdo lazanijos lakštais, be glitimo lazanija ar net cukinijos griežinėliais. 
  • Sūrį bešamelio padažui galima rinktis pagal skonį - tinka parmezanas, čederis, mocarela ar jų mišinys. 

Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder


Patiekalo gaminimo patarimai
 

Geriausiam rezultatui naudokite gilią keptuvę su dangčiu, kuris gerai užsidaro, kad lazanijos lakštai suminkštėtų tolygiai. Jei norite tamsesnės spalvos padaže, į jautienos mišinį įdėkite šaukštą pomidorų pastos. Bešamelio padažą gaminkite laikydamiesi recepte nurodytos temperatūros ir laiko, kad išvengtumėte gumuliukų. Jei norite traškesnio viršaus, po gaminimo keptuvėje, patiekalą galite trumpam įdėti į įkaitintą orkaitę arba panaudoti dujinį degiklį. 

Ingredientai

    Lazanijos įdarui: 
    • Lazanijos lakštai: 5 vienetai
    • Jautiena, malta: 300 g
    • Konservuoti lupti pomidorai: 1 skardinė (400 g)
    • Morka, vidutinė: 1 vienetas
    • Raudonoji saldžioji paprika: 1/2 vieneto
    • Svogūnas: 1 vidutinis
    • Česnakas: 3 skiltelės
    • Lauro lapai: 3 vienetai
    • Raudonėlis: 1/2 arbatinio šaukštelio
    • Malta raudonoji saldžioji paprika: 1/2 arbatinio šaukštelio
    • Druska: pagal skonį
    • Pipirai: pagal skonį
    • Aliejus, kepimui: 2 valgomieji šaukštai
    Bešamelio padažui su sūriu:
    • Miltai: 30 g
    • Sviestas: 30 g
    • Pienas: 1 puodelis (250 ml)
    • Sūris: 1/3 puodelio (80 g)
    • Maltas muskatas: žiupsnelis
    • Druska: pagal skonį
    • Pipirai: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Gilią keptuvę įkaitinkite ant vidutinės kaitros ir įpilkite aliejaus.
  2. 2. Svogūną susmulkinkite kubeliais, morką sutarkuokite stambia tarka, raudonąją papriką supjaustykite mažais kubeliais, o česnaką susmulkinkite.
  3. 3. Įkaitusioje keptuvėje pirmiausia pakepinkite svogūnus ir morkas, kol šie šiek tiek suminkštės (maždaug 3-4 minutes).
  4. 4. Tuomet įdėsite maltą jautieną ir raudonąją papriką. Maišydami kepkite, kol mėsa gražiai apkeps ir pakeis spalvą (apie 5-7 minutes).
  5. 5. Sudėkite susmulkintą česnaką ir pakepinkite dar 1 minutę, kol paskleis aromatą.
  6. 6. Patiekalą pagardinkite raudonėliu, malta raudonąja saldžiąja paprika, druska, pipirais ir įdėkite lauro lapus.
  7. 7. Supilkite konservuotus pomidorus ir gerai išmaišykite.
  8. 8. Lazanijos lakštus perlaužkite vertikaliai į 4 dalis ir sudėkite į keptuvę.
  9. 9. Viską kruopščiai išmaišykite, kad lakštai būtų padengti padažu ir nebūtų iškilę virš paviršiaus.
  10. 10. Uždenkite keptuvę dangčiu ir ant vidutinės kaitros leiskite virti apie 12-15 minučių, kol lazanijos lakštai suminkštės.
  11. 11. Tuo metu paruoškite bešamelio padažą: vidutinio dydžio puode užvirkite pieną ir nukelkite nuo kaitros, kad pravėstų.
  12. 12. Mažoje keptuvėje ištirpinsite sviestą ant vidutinės-mažos kaitros.
  13. 13. Suberkite miltus į ištirpintą sviestą ir, nuolat maišydami mediniu šaukštu, kepkite 1-2 minutes, kol masė taps putli ir pradės formuotis maži burbulai.
  14. 14. Lėtai, nuolat maišydami, supilkite pašildytą pieną, vengdami gumulėlių susidarymo.
  15. 15. Užvirinkite mišinį, tada sumažinkite kaitrą ir įdėkite druskos, pipirų ir žiupsnelį malto muskato.
  16. 16. Suberkite sūrį ir, maišydami ant mažos kaitros, virkite dar 2-3 minutes, kol sūris visiškai ištirps, o padažas sutirštės.
  17. 17. Kai lazanijos lakštai bus minkšti, užpilkite paruoštą bešamelio padažą ant viršaus.
  18. 18. Jei norite, kad padažas būtų apskrudęs, galite trumpam įdėti keptuvę į įkaitintą orkaitę (200°C) 3-5 minutėms arba naudoti dujinį degiklį viršui apkepinti.
  19. 19. Prieš patiekdami, palaukite 5 minutes, kad patiekalas šiek tiek atvėstų ir būtų lengviau pjaustomas.
Lengvas lazanijos receptas keptuvėje, su jautiena ir bešamelio padažu

Atsakinėjama į Komentarą

Maltos jautienos ir lęšių troškinys
(1)
Jautienos tartaras su krienais ir kaparėliais
(1)