Klasikinis sūrainis - cheeseburger

Autorius apie receptą

Tai klasikinis sūrainis (cheesburger) su traškia šonine, mėsainio paplotėliai ir fantastišku "Dūminio čipotle majonezo" padažu. Tokį maistą galėčiau skanauti bene kasdien. Žinoma, tikriausiai tada jau sunkiai tilpčiau per duris, bet kartas nuo karto tikrai galima pasilepinti ir palepinti visą savo šeimą tokiu skanumėliu. Rekomenduoju nieko nelaukti ir išmėginti jau šiandien. Apsivalgymas bus garantuotas! :) 

Ingredientai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia į jautienos faršą įberiame druską (jos nepagailime) ir pipirus, viską išmaišome ir paliekame mėsą pailsėti maždaug 15 minučių.
  2. 2. Susmulkiname salotas ir perpjauname brioche bandeles perpus.
  3. 3. Faršą suformuojame į apvalių mėsainių formą.
  4. 4. Pasirinktinai: Keptuvėje iškepame rūkytą šoninę iki norimo traškumo lygio. Jos galima ir visai nedėti.
  5. 5. Kai šoninė iškepa - paliekame riebalus keptuvėje. Į keptuvę sudedame mėsainių paplotėlius ir kepame maždaug 4-5 minutes, esant vidutinio stiprumo kaitrai. Stengiamės nevartyti, kad apskurstų abi pusės tolygiai.
  6. 6. Ant kiekvieno mėsainio paplotėlio uždedame amerikietiško sūrio ir išjungę kaitrą paliekame maždaug minutę, kad ištirptų sūris.
  7. 7. Po to išimame iš keptuvės mėsą ir paliekame ją pastovėti 4 minutes. Per tą laiką pasiruošiame bandeles.
  8. 8. Konstruojame sūrainį, tokia tvarka: Brioche bandelė, "Dūminio čipotle majonezo" padažas, salota, mėsainio paplotėlis su sūriu ir jei norisi traški šoninė, po to viską uždarome su likusia brioche bandele. Jei mėgstate daugiau padažo jį galima užtepti ir ant viršutinės bandelės dalies. Skanaus!

Atsiliepimai

Baklažanų lazanija su jautiena, pomidorais ir sūriu
(1)
Velingtono kepsnys
(3)
Garnyras prie jautienos steiko
(1)
Troškinta jaučio uodega orkaitėje
(2)
Orkaitėje kepta jautiena su avinžirniais
(2)