Tokius shish kebabus galite kepti tiek orkaitėje, tiek grilyje. Aš gamindama naudojau jautienos mėsą, bet juos galima gaminti ir iš avienos. Su ja gal net gaunasi skaniau, bet šį kartą man nepavyko juos gauti. Vietinė mėsos parduotuvė tiesiog neturėjo, tad pasirinkau kokybišką jautieną.
1. Pirmiausia faršą sumaišome su kapotomis petražolėmis, įmušame vieną kiaušinį, įspaudžiame česnako, suberiame prieskonius ir viską gerai išmaišome.
2. Tada medinius iešmelius išmirkome (geriausia per visą naktį, bet užteks ir pusvalandžio, jei pamiršote užsimerkti) vandenyje.
3. Tuomet imame keletą šaukštų mėsos ir aplipdome medinius iešmelius.
4. Kepame ant grotelių (orkaitėje arba grilyje) iš abiejų pusių kol gražiai apskrunda. Jeigu kepate orkaitėje, tai temperatūra turėtų būti ~190-200 laipsnių.
5. Patiekiame su paskrudintu batonu, pita arba lavašu. Su šviežiomis daržovėm, graikišku jogurtu sumaišytu su mėtomis (tarkuotais agurkais) arba tzatzyki. Lepinamės nuostabiu patiekalu! :)