Paskutiniu metu mano šeima labai pamėgo burgerius - mėsainius. Gyvenimo ratas sukasi ir apsisuka - prisimenu, kad prieš kelis metus sėdėjome šeštadienį prie šeimos pietų stalo ir filosofavome "kaip žmonės tuos burgerius valgo?". Tuo metu mes pripažinome tik kepsnius ir
šašlykus. Ir štai vieną dieną, kai jau viskas pabodo, mes išbandėme burgerius. Dabar nekyla klausimų, kaip juos galima valgyti - juos galima valgyti be galo skaniai.
Burgeriams labiausiai tinka brioche bulkutės (bandelės). Jos labai minkštos, švelnios ir šiek tiek salstelėjusios. Kartas nuo karto vis išbandau naują brioche receptą. Šis, pagal R. Bertinetą, yra paprastas ir ganėtinai lengvai pagaminamas. Mūsų šeimai patiko, todėl rekomenduoju išbandyti ir jums.
Galimos ingredientų alternatyvos
Šiam receptui galite naudoti įvairias alternatyvas, pritaikydami jį savo skoniui ar turimiems produktams:
- Vietoje šviežių mielių galite naudoti 5 gramus sausų mielių.
- Jei neturite baltų kvietinių miltų, galite naudoti universalius miltus arba pakeisti dalį (apie 100 gramų) speltų ar viso grūdo miltais, taip suteikdami bandelėms daugiau skaidulų.
- Cukrų galite pakeisti medumi arba klevų sirupu (40 gramų).
- Paprastą sviestą galite pakeisti bedruskiu sviestu, tik tokiu atveju įdėkite šiek tiek daugiau druskos.
- Sezamo sėklas ir aguonas galite pakeisti linų sėmenimis, čija sėklomis arba moliūgų sėklomis.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai Norint pasiekti geriausią rezultatą, verta atkreipti dėmesį į keletą svarbių patarimų:
- Mielės neturėtų tiesiogiai kontaktuoti su druska, nes tai gali sulėtinti mielių veikimą.
- Sviestas turi būti šaltas, bet ne užšaldytas, kad geriau įsimaišytų į tešlą.
- Ilgas kildinimo laikas žemoje temperatūroje padeda išgauti gilesnį skonį.
- Prieš kepimą įsitikinkite, kad orkaitė yra tinkamai įkaitusi iki nurodytos temperatūros.
- Bandelėms galite suteikti blizgesio aptepant jas antrą kartą kiaušinio plakiniu likus 5 minutėms iki kepimo pabaigos.
- Jei norite minkštesnio paviršiaus, kepkite bandeles be sėklų, o jei mėgstate traškesnį paviršių – gausiai pabarstykite sėklomis.