Burgerių / mėsainių brioche bandelės

2025-03-19 Autorius oSkanu.lt

Burgerių / mėsainių brioche bandelės
Paskutiniu metu mano šeima labai pamėgo burgerius - mėsainius. Gyvenimo ratas sukasi ir apsisuka - prisimenu, kad prieš kelis metus sėdėjome šeštadienį prie šeimos pietų stalo ir filosofavome "kaip žmonės tuos burgerius valgo?". Tuo metu mes pripažinome tik kepsnius ir šašlykus. Ir štai vieną dieną, kai jau viskas pabodo, mes išbandėme burgerius. Dabar nekyla klausimų, kaip juos galima valgyti - juos galima valgyti be galo skaniai. 

Burgeriams labiausiai tinka brioche bulkutės (bandelės). Jos labai minkštos, švelnios ir šiek tiek salstelėjusios. Kartas nuo karto vis išbandau naują brioche receptą. Šis, pagal R. Bertinetą, yra paprastas ir ganėtinai lengvai pagaminamas. Mūsų šeimai patiko, todėl rekomenduoju išbandyti ir jums.  

Galimos ingredientų alternatyvos 

Šiam receptui galite naudoti įvairias alternatyvas, pritaikydami jį savo skoniui ar turimiems produktams: 

  • Vietoje šviežių mielių galite naudoti 5 gramus sausų mielių.
  • Jei neturite baltų kvietinių miltų, galite naudoti universalius miltus arba pakeisti dalį (apie 100 gramų) speltų ar viso grūdo miltais, taip suteikdami bandelėms daugiau skaidulų.
  • Cukrų galite pakeisti medumi arba klevų sirupu (40 gramų).
  • Paprastą sviestą galite pakeisti bedruskiu sviestu, tik tokiu atveju įdėkite šiek tiek daugiau druskos.
  • Sezamo sėklas ir aguonas galite pakeisti linų sėmenimis, čija sėklomis arba moliūgų sėklomis.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
Norint pasiekti geriausią rezultatą, verta atkreipti dėmesį į keletą svarbių patarimų:
 
  • Mielės neturėtų tiesiogiai kontaktuoti su druska, nes tai gali sulėtinti mielių veikimą.
  • Sviestas turi būti šaltas, bet ne užšaldytas, kad geriau įsimaišytų į tešlą.
  • Ilgas kildinimo laikas žemoje temperatūroje padeda išgauti gilesnį skonį.
  • Prieš kepimą įsitikinkite, kad orkaitė yra tinkamai įkaitusi iki nurodytos temperatūros.
  • Bandelėms galite suteikti blizgesio aptepant jas antrą kartą kiaušinio plakiniu likus 5 minutėms iki kepimo pabaigos.
  • Jei norite minkštesnio paviršiaus, kepkite bandeles be sėklų, o jei mėgstate traškesnį paviršių – gausiai pabarstykite sėklomis.

Ingredientai

    • miltai: 500 gramų
    • cukrus: 50 gramų
    • šviežios mielės: 15 gramų
    • druska: 10 gramų
    • kiaušiniai: 350 gramų (svoris be lukšto, tai maždaug 6 dideli kiaušiniai)
    • šaltas sviestas: 250 gramų (supjaustyto kubeliais)
    • kiaušiniai: 1 (suplaktas, patepimui)
    • baltos ir juodos sezamo sėklos bei aguonos

    Recepto paruošimas

  1. 1. Virtuvės kombaine sumaišome miltus, cukrų, mieles, druską ir kiaušinius.
  2. 2. Su kablio priedu minkome tešlą maždaug 3 minutes. Įdedame sviestą ir minkome tešlą kol ji taps vientisa, elastinga ir blizganti - maždaug 6-8 minutės.
  3. 3. Suformuojame iš tešlos kamuolį ir įdedame jį į aliejumi išteptą dubenį.
  4. 4. Uždengiame ir paliekame pakilti dvigubai (1-2 valandoms, priklausomai nuo kambario temperatūros).
  5. 5. Išimame tešlą iš dubens, lengvai, porą kartų ją apminkome, vėl suformuojame kamuolį ir įdedame į dubenį, uždengiame ir paliekame pakilti 10-12 valandų šaltoje patalpoje - 10-13 laipsnių temperatūroje. Aš palikau pakilti per naktį šaldytuve (Bertinet to daryti nerekomenduoja, bet kitos šaltos patalpos aš neturėjau). Išimame iš šaldytuvo ir paliekame 30 minučių tešlą "sušilti" (grįžti iki kambario temperatūros).
  6. 6. Įkaitiname orkaitę iki 190 laipsnių temperatūros.
  7. 7. Išklojame kepimo skardą kepimo popieriumi.
  8. 8. Padaliname tešlą į dalis ir suformuojame bulkutes - maždaug 100 gramų kiekvieną.
  9. 9. Padedame ant kepimo skardos, patepame suplaktu kiaušiniu ir paliekame pakilti 45 minutėms (arba kol bulkutes padvigubės).
  10. 10. Pabarstome sezamo sėklomis bei aguonomis ir pašauname į orkaitę. Kepame 20 minučių.
  11. 11. Išimame ir ataušiname ant grotelių. Skanaus.
Burgerių / mėsainių brioche bandelės
Burgerių / mėsainių brioche bandelės
Burgerių / mėsainių brioche bandelės
Burgerių / mėsainių brioche bandelės
Burgerių / mėsainių brioche bandelės
Pumpkin cinnamon rolls - cinamoninės bandelės su moliūgu
(1)
Bandelės / Pyragėliai su vištiena
(6)