Autorius apie receptą
Karamelinės cinamoninės bandelės - tai nuostabus klasikinis skandinaviškas desertas, kurio aromatas užpildys jūsų namus jaukumu ir šiluma. Šios minkštos, sultingos bandelės su karamelizuotu cinamono įdaru yra idealus pasirinkimas tiek jaukiam pusryčių stalui, tiek popietinei kavai su draugais. Šis receptas yra patobulintas tradicinis variantas, kuriame subtiliai dera karamelinis romo skonis, cinamono šiluma ir citrinos gaiva. Bandelės išsiskiria ypatingu aromatu ir sluoksniuota tekstūra, kuri tirpsta burnoje.
Galimos ingredientų alternatyvos - Jei namuose neturite nerafinuoto cukranendrių cukraus, galite jį pakeisti rudu cukrumi arba medumi, tačiau tuomet bandelės bus šiek tiek mažiau karamelizuotos.
- Vietoje romo galima naudoti brendį, viskį arba nealkoholinę romo esenciją, jei gaminsite desertą vaikams.
- Citrinos žievelę galima pakeisti apelsino arba žaliosios citrinos (laimo) žievele, priklausomai nuo norimo skonio atspalvio.
- Jei neturite mielinės sluoksniuotos tešlos, galite naudoti paprastą mielinę tešlą, tačiau tuomet bandelės nebus tokios traškios ir sluoksniuotos.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai Norint pasiekti geriausią rezultatą, rekomenduojama tešlą išimti iš šaldytuvo bent 10-15 minučių prieš pradedant su ja dirbti - taip ji bus lankstesnė ir lengviau kočiojama. Prieš tepant cukraus ir cinamono mišinį, tešlą galima lengvai patepti ištirpintu sviestu - tai suteiks bandelėms dar daugiau skonio. Bandelių formavimo metu stenkitės tešlą vynioti pakankamai standžiai, kad kepant neišsiskleistų sluoksniai. Kepimo metu stebėkite bandeles - jei jos per greitai ruduoja, viršų galima uždengti folija.
Atsiliepimai