Paprastos mielinės bandelės su lašinukais

2025-02-26 Autorius oSkanu.lt

Paprastos mielinės bandelės su lašinukais
Noriu su Jumis pasidalinti labai savo pamiltomis mielinėmis bandelėmis su lašinukais. Jos tikrai paprastos, bet tuo pačiu tobulos. Tik pamėginkite! :) 

Galimos ingredientų alternatyvos 

Nors tradicinis receptas jau yra tobulas, visada galima eksperimentuoti su ingredientais pagal savo skonį ir turimus produktus: 

  • Vietoje sausų mielių galite naudoti šviežias (21 gramas vietoj 7 gramų sausų).
  • Pieną galima pakeisti augaliniu pienu (migdolų, avižų, sojų) vegetariškam variantui.
  • Jei neturite sviesto, galima naudoti margariną arba kokosų aliejų.
  • Vietoje rūkytų lašinukų tinka ir rūkyta šoninė, kumpis ar net vegetariški produktai - marinuoti grybai ar kepinti baklažanai.
  • Džiūvėsėlius galima pakeisti maltais riešutais arba avižiniais dribsniais.
  • Į įdarą tinka ne tik svogūnai, bet ir šalotiniai svogūnai, porai ar česnako laiškai.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Geriausiam rezultatui naudokite kambario temperatūros produktus.
  • Tešlos kildinimui sukurkite šiltą aplinką - galite įkaitinti orkaitę iki 30°C ir išjungti prieš dėdami tešlą.
  • Jei norite itin minkštų bandelių, pridėkite šlakelį grietinės į tešlą.
  • Įdaro skoniui pagerinti galite įdėti šiek tiek tarkuoto sūrio.
  • Bandelių viršų galima aptepti ne tik kiaušiniu, bet ir medumi, tai suteiks ypatingą auksinį atspalvį.
  • Tešla bus elastingesnė ir lengviau kildinama, jei ją minkysite ilgiau, mažiausiai 15 minučių.

Ingredientai

    Tešlai:
    • miltai: 500 gramų
    • sausos mielės: 7 gramų
    • pienas: 250 mililitrų
    • cukrus: 50 gramų
    • sviestas: 50 gramų
    • kiaušiniai: 1
    • druska: žiupsnelio
    Įdarui:
    • rūkyti lašinukai: 200 gramų
    • džiūvėsėliai: 2-3 valgomųjų šaukštų
    • svogūnai: 1 (arba pagal skonį)
    • pipirai
    • prieskoninės žolelės
    Aptepimui:
    • kiaušiniai: 1

    Recepto paruošimas

  1. 1. Šiltame piene ištirpiname cukrų ir supilame mieles. Išmaišome ir palaukiame kol suputos( apie 15 min.).
  2. 2. Suberiame miltus, druską, įmušame kiaušinį ir įpjaustome sviestą. Viską gerai išmaišome. Tešlą minkome apie 10-15 min.
  3. 3. Uždengiame ir paliekame 2 valandom, kad tešla pakiltų( nors pagal originalų receptą kildino tik 30 min.). Kadangi dabar žiema ir namuose nėra labai šilta, tai ir tešla sunkiai kyla. Todėl į dubenį įpyliau karšto vandens ir ant jo pastačiau dubenį su kildinama tešla. Taip tešlai buvo šilčiau;) ir ji labai gerai pakilo.
  4. 4. Tuo tarpu pasiruošiame įdarą. Keptuvėje ant šlakelio aliejaus pakepiname kubeliais smulkintą svogūną. Kai svogūnai gražiai pagelsta į keptuvę sudedame pjaustytus lašinukus. Bet jų nekepiname, o tik pašildome. Suberiame džiūvėsėlius, pipirus ir prieskonines žoleles. Išmaišome.
  5. 5. Pakilusią tešlą iškočiojame 1 cm storio ir stiklinės pagalba išspaudžiame skritulėlius. Ant jų dedame lašinukų įdaro, sulenkiame, užspaudžiame kraštus ir siūle į apačią dedame į skardą.
  6. 6. Paliekame 15 min. uždengus rankšluostuku, kad dar pakiltų.
  7. 7. Pakilusias bandeles aptepame kiaušinio plakiniu ir kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 20 min.
  8. 8. Patiekiame ir skanaujame!
Paprastos mielinės bandelės su lašinukais
Paprastos mielinės bandelės su lašinukais
Paprastos mielinės bandelės su lašinukais

Ona

Idealios. Tik nepatingėti minkyti būtent 10-15 min.!
Atsakyti

Vycioks

Ragausim už 20min 💪🏻jau vien įdaras skaniai gavosi 🤣
Atsakyti
Grūdėtos bandelės su daug sėklų
(1)
Bandelės / Pyragėliai su vištiena
(6)
Keto bandelės su lašinukais
(1)