Tai visai nesudėtingai pagaminamos, bet man asmeniškai pačios skaniausios mielinės bandelės su cinamonu. Galėčiau valgyti ir valgyti prie mėgstamos kavos puodelio. :)
P.S. Gaminant visi produktai privalo būti kambario temperatūros.
Galimos ingredientų alternatyvos
Šiam receptui galite naudoti įvairias alternatyvas, kad pritaikytumėte jį savo skoniui ar turimiems produktams:
- Vietoje graikinių riešutų galite naudoti lazdyno riešutus, migdolus arba pekano riešutus.
- Džiovintus obuolius galima pakeisti džiovintomis kriaušėmis, abrikosais, razinomis arba spanguolėmis.
- Jei neturite šlapių mielių, galite naudoti 10 gramų sausų mielių.
- Vietoje margarino visada galite naudoti sviestą, jis suteiks dar sodresnį skonį.
- Baltąj cukrų galima pakeisti rudu cukrumi, kuris suteiks karamelės poskonį.
- Vaniliną galima pakeisti vanilės ekstraktu arba vanilės ankšties sėklomis.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Tešlą minkykite pakankamai ilgai – mažiausiai 15 minučių, kad išgautumėte elastingą konsistenciją ir bandelės būtų minkštos.
- Vyniojant įdarą, stenkitės suvynioti kuo standžiau, taip bandelės kepant neišsivynios.
- Prieš kepant bandeles, leiskite joms dar kartą pakilti apie 20-30 minučių, tada jos bus dar puresnės ir minkštesnės.
- Jeigu bandelių viršus per greitai ruduoja, uždenkite jas folija.
- Norint išlaikyti bandeles šviežias ilgiau, laikykite jas sandariame inde kambario temperatūroje iki 3 dienų arba šaldytuve iki savaitės.
- Bandelės puikiai tinka užšaldymui – galite jas laikyti šaldiklyje iki 3 mėnesių, prieš vartojimą atšildykite ir pašildykite orkaitėje.
Rasa Vaicikauskiene
Atsakyti