Bandelės su mėsa, pievagrybiais ir sūriu

2024-11-20 Autorius Karolina Puodžiūtė

Bandelės su mėsa, pievagrybiais ir sūriu
Bandelės su mėsa, pievagrybiais ir sūriu – tai gardus ir sotus užkandis, puikiai tinkantis tiek kasdieniams pietums, tiek šventiniam stalui. Šios bandelės sujungia minkštą tešlą su sultingu mėsos įdaru, praturtintu pievagrybiais ir lydytu sūriu, suteikiančiu ypatingą skonį.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Mėsa: vietoje kiaulienos ir jautienos faršo galite naudoti vištienos faršą arba kalakutienos faršą.
  • Sūris: fermentinį sūrį galima pakeisti mocarela, čederiu ar kitu mėgstamu sūriu.
  • Tešla: jei neturite mielinės tešlos, tinka ir sluoksniuota bemielė tešla.

Patiekalo gaminimo patarimai


  • Prieš dedant įdarą į tešlą, leiskite jam šiek tiek atvėsti, kad tešla nesumirktų.
  • Norėdami suteikti bandelėms auksinį atspalvį, prieš kepimą aptepkite jas kiaušinio plakiniu.
  • Jei norite traškesnės plutelės, pabarstykite bandeles sezamo sėklomis ar kmynais.

Kalorijos

  • Bendras kalorijų kiekis: apie 1800 kcal 
  • Kalorijos vienoje porcijoje (1 bandelėje): apie 300 kcal 

Ingredientai

    • Kiaulienos ir jautienos faršas: 350 g
    • Svogūnas: 1 vnt.
    • Fermentinis sūris: 100 g
    • Pievagrybiai: 250 g
    • Prieskoniai: pagal skonį
    • Šaldyta mielinė tešla: 3 lakštai
    • Kiaušinis: 1 vnt. 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Atšildykite šaldytą mielinę tešlą kambario temperatūroje.
  2. 2. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite šiek tiek aliejaus ir apkepkite smulkiai supjaustytą svogūną, kol jis taps permatomas.
  3. 3. Į keptuvę pridėkite kiaulienos ir jautienos faršą, pagardinkite prieskoniais pagal skonį ir kepkite, kol mėsa taps ruda.
  4. 4. Smulkiai supjaustykite pievagrybius ir sudėkite juos į keptuvę su mėsa. Kepkite, kol pievagrybiai suminkštės ir išgaruos perteklinis skystis.
  5. 5. Nuimkite keptuvę nuo ugnies ir leiskite įdarui šiek tiek atvėsti.
  6. 6. Į atvėsusį įdarą įmaišykite tarkuotą fermentinį sūrį.
  7. 7. Ant lengvai miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite tešlos lakštus ir supjaustykite juos į kvadratus, tinkamus bandelėms formuoti.
  8. 8. Į kiekvieno tešlos kvadrato centrą dėkite po šaukštą paruošto įdaro.
  9. 9. Sulenkite tešlos kvadratą per pusę, suformuodami trikampį, ir gerai užspauskite kraštus, kad įdaras neištekėtų.
  10. 10. Paruoštas bandeles dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
  11. 11. Kiaušinį lengvai išplakite ir aptepkite juo bandelių viršų.
  12. 12. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros.
  13. 13. Kepkite bandeles apie 25 minutes, kol jos taps auksinės spalvos.
  14. 14. Išimkite bandeles iš orkaitės ir leiskite šiek tiek atvėsti prieš patiekiant.
  15. 15. Santrauka: Bandelės su mėsa, pievagrybiais ir sūriu – tai puikus pasirinkimas norintiems pasimėgauti gardžiu ir sočiu užkandžiu. Šis receptas leidžia lengvai paruošti skanias bandeles, kurios tikrai patiks tiek šeimos nariams, tiek svečiams. Pritaikydami ingredientus pagal savo skonį, galite sukurti unikalų patiekalą, atitinkantį jūsų poreikius.
Keto bandelės burgeriams
(1)
Keto bandelės su lašinukais
(1)