Jeigu koks žmogus paklaustų, koks desertas yra mano mėgstamiausias, net negalvodama atsakyčiau, kad tai - bandelės su cinamonu. Tokios, kur primena vaikystę. Kiekvieną kartą veždavome jų lauktuvių seneliams. Pakeliui pusei iš jų aš būdamas vaikas nulupdavau tą skanųjį viršutinį sluoksnį su daug cinamono ir cukraus. O dar ir įdomus faktas - mano pirmieji kulinariniai bandymai prasidėjo būtent nuo mielinių bandelių su cinamonu. Tačiau šį kartą dar ne tos, nostalgiją sukeliančios, bet jų variacija su sluoksniuota bemiele tešla, kai norisi kažko kvapnaus, saldaus, ir labai greitai bei paprastai! :)
Galimos ingredientų alternatyvos
Vietoje rudojo cukraus galite naudoti baltą cukrų, kokoso cukrų arba klevų sirupą (tuomet reikėtų mažiau kiekio). Jei norite intensyvesnio skonio, cinamoną galite pakeisti cinamono ir kardamono mišiniu arba pridėti šiek tiek maltų gvazdikėlių ar muskato riešuto. Vietoje kiaušinio baltymų galima naudoti pieną arba augalinį pieną bandelių aptepimui. Taip pat galite papildyti įdarą smulkintais riešutais - graikiniais, migdolais ar pekano riešutais, arba pridėti razinų, džiovintų spanguolių ar obuolių gabalėlių.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai Norėdami pasiekti geriausią rezultatą, įsitikinkite, kad tešla yra gerai atšildyta, bet ne per šilta - ji turi būti lanksti, bet ne lipni. Jei tešla per daug sušyla, bandelės gali prarasti savo sluoksniuotumą. Prieš kepdami, galite bandeles 10 minučių palaikyti šaldytuve - taip tešla dar geriau išlaikys savo sluoksnius kepimo metu.
Stenkitės bandelių nesuspausti pjaustydami, kad išlaikytumėte gražią formą. Pjaustymui naudokite aštrų peilį arba virvelę - taip tešla nebus suspausta. Būtinai palikite pakankamai vietos tarp bandelių kepimo skardoje, nes jos žymiai išsiplečia.
Beje, jei liks bandelių (kas retai pasitaiko, nes jos labai skanios!), laikykite jas sandariame inde ir suvalgykite per 2 dienas. Prieš valgant galima trumpai pašildyti orkaitėje, kad vėl taptų traškios.
Atsakinėjama į Komentarą