Bandelės: Mielinės širdelės su obuolių uogiene ir aguonomis

Jeigu nebus daug valgančių, galite gaminti iš pusės normos, mielinių bandelių gaunasi tikrai nemažai. :) Bandelės gaunasi ne tik labai gražios, bet ir labai skanios.

Ingredientai

    Tešlai:
    • pienas: 2 stiklinių (1 stiklinė - 250 mililitrų)
    • aliejus: 0,5 stiklinės
    • cukrus: 0,5 stiklinės
    • džiovintos mielės: 7 gramų
    • miltai: 4,5 stiklinės (+ papildomai stalviršiui pabarstyti)
    • kepimo milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • soda: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
    Įdarui:

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia sumaišome pieną, aliejų bei cukrų.
  2. 2. Kaitiname, kol beveik užvirs.
  3. 3. Nuimame nuo ugnies ir atvėsiname maždaug 45-60 minučių.
  4. 4. Per tą laiką, kol mišinys dar šiltas, sudedame mieles, išmaišome ir leidžiame pastovėti 1-2 minutes prieš sudedant miltus.
  5. 5. Sudedame 4 stiklines miltų, paminkome tešlą, uždengiame ir paliekame šiltoje vietoje kilti maždaug valandą arba kol padvigubės.
  6. 6. Po to sudedame kepimo miltelius, sodą, druską, likusius miltus ir išminkome tešlą.
  7. 7. Tada tešlą padaliname į mažus rutuliukus (40-50 gramų) ir juos iškočiojame.
  8. 8. Iškočiotą tešlą aptepame plonu sluoksniu uogienės ir apiberiame aguonomis.
  9. 9. Ir tada suformuojame širdeles.
  10. 10. Kepame įkaitintoje orkaitėje iki 200 laipsnių temperatūros maždaug 10 minučių, tada šluotele patepame obuolių uogiene ir kepame toliau dar maždaug 10-15 minučių arba kol gražiai parus. Lepinamės!
  11. 11. Rekomendacija: Daugiau mielinių bandelių receptų rasite: Mielinės bandelės.
Keto bandelės burgeriams
(1)