Mielinės bandelės su dešrelėmis (tešla su pienu ir aliejumi)

Autorius apie receptą

Bandelės su dešrelėmis yra puikus pasirinkimas tiek šeimos pusryčiams, tiek vaikų lauknešėliams į mokyklą, tiek vakarėliams ar piknikams. Traški bandelių plutelė ir minkštas vidus kartu su sultinga dešrele viduje sukuria tobulą derinį, kuriam neįmanoma atsispirti. Svarbiausia pasirinkti skanias ir mėgstamas dešreles, tuomet šios mielinės bandelės gausis nuostabios! Mielinės tešlos paruošimas gali pasirodyti sudėtingas, bet sekant šį receptą žingsnis po žingsnio, rezultatas tikrai džiugins. 

Galimos ingredientų alternatyvos
 
Reklama

  • Vietoje pieno galite naudoti augalinį pieną – kokosų, migdolų arba sojų, jei esate netoleruojantys laktozės ar laikotės veganiškos mitybos.
  • Aliejų galima pakeisti lydytu sviestu arba ghee, tai suteiks bandelėms dar sodresnį skonį.
  • Jei neturite sausų mielių, galite naudoti šviežias mieles – tuomet reikės apie 21 gramą (trigubai daugiau nei sausų).
  • Cukrų galima pakeisti medumi arba klevų sirupu, bet tuomet reikėtų naudoti šiek tiek mažiau skysčio recepte.
  • Kvietinius miltus galima maišyti su speltos miltais santykiu 50:50, taip bandelės bus maistingesnės.
  • Dešreles galima rinktis įvairias – nuo klasikinių virtų dešrų iki specifinių rūkytų dešrelių, chorizo ar net vegetariškų dešrelių.
  • Jei norite sumažinti kalorijų kiekį, galite naudoti liesesnes dešreles, pavyzdžiui, vištienos ar kalakutienos.
  • Bandelių viršų galima pabarstyti sezamo, aguonų sėklomis arba rupiai maltais jūros druskos kristalais.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Tešlą minkyti reikėtų ne mažiau kaip 10 minučių, kad ji taptų elastinga ir minkšta.
  • Prieš dedant dešreles, jas galima trumpai apvirti ar apkepti, taip jos bus dar skanesnės.
  • Tešlai kylant, nereikėtų laikyti jos skersvėjyje, nes tuomet gali susidaryti plutelė.
  • Jeigu naudojate šviežias mieles, jas reikėtų prieš tai ištirpinti šiltame piene su trupučiu cukraus.
  • Bandelių formavimui galite naudoti specialų pjaustytuvelį, kuris sukurs gražius bandelių kraštus.
  • Patepimas kiaušiniu prieš kepant suteiks bandelėms gražų auksinį atspalvį.
  • Bandelės yra skaniausios, kai valgomos šviežios, tačiau jas galima atšildyti mikrobangų krosnelėje arba pašildyti orkaitėje.
  • Jei norite, kad bandelės būtų minkštesnės, baigus kepti, uždenkite jas švariu rankšluosčiu 10-15 minučių.
  • Dešreles prieš įvyniojimą į tešlą galite įtrinti mėgstamais prieskoniais – česnaku, paprika ar pesto padažu.
  • Jei bandelės per greitai ruduoja orkaitėje, uždenkite jas folija.

Ingredientai

    • pienas: 200 mililitrų
    • aliejus: 4 valgomųjų šaukštų
    • druska: 1 arbatinio šaukštelio
    • cukrus: 2 valgomųjų šaukštų
    • kiaušiniai: 2 (+1 kiaušinio patepimui)
    • sausos mielės: 7 gramų
    • miltai: 500 gramų
    • dešrelės: ~500 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių pieną pakaitinkite bei pilkite aliejaus.
  2. 2. Įdėkite druskos bei cukraus, išmaišykite ir atvėsinkite.
  3. 3. Tada išplakite kiaušinius bei įdėkite į pieno masę, išmaišykite.
  4. 4. Sausas mieles sumaišykite su miltais bei po truputį berkite į tešlą.
  5. 5. Sumaišiusios palikite maždaug 30-60 minučių, kad tešla pakiltų.
  6. 6. Tuomet paimkite tešlos dalį, iškočiokite bei darykite norimos formos bandeles.
  7. 7. Suformuotas bandeles patepkite išplaktu kiaušiniu.
  8. 8. Sudėkite bandeles į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą.
  9. 9. Kepkite iki 175 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 25-30 minučių. Mėgaukitės!

Atsiliepimai

Jonita

Tobulai geras receptas. Vertinu tik 10/10. :)
Atsakyti
Legendinės cinamoninės bandelės su kreminio sūrio glajumi
(7)
Cinamoninės bandelės su bananais
(1)
Baltymingi varškės beigeliai be mielių
(1)