Autorius apie receptą
Bandelės su dešrelėmis yra puikus pasirinkimas tiek šeimos pusryčiams, tiek vaikų lauknešėliams į mokyklą, tiek vakarėliams ar piknikams. Traški bandelių plutelė ir minkštas vidus kartu su sultinga dešrele viduje sukuria tobulą derinį, kuriam neįmanoma atsispirti. Svarbiausia pasirinkti skanias ir mėgstamas dešreles, tuomet šios mielinės bandelės gausis nuostabios! Mielinės tešlos paruošimas gali pasirodyti sudėtingas, bet sekant šį receptą žingsnis po žingsnio, rezultatas tikrai džiugins.
Galimos ingredientų alternatyvos
Reklama
- Vietoje pieno galite naudoti augalinį pieną – kokosų, migdolų arba sojų, jei esate netoleruojantys laktozės ar laikotės veganiškos mitybos.
- Aliejų galima pakeisti lydytu sviestu arba ghee, tai suteiks bandelėms dar sodresnį skonį.
- Jei neturite sausų mielių, galite naudoti šviežias mieles – tuomet reikės apie 21 gramą (trigubai daugiau nei sausų).
- Cukrų galima pakeisti medumi arba klevų sirupu, bet tuomet reikėtų naudoti šiek tiek mažiau skysčio recepte.
- Kvietinius miltus galima maišyti su speltos miltais santykiu 50:50, taip bandelės bus maistingesnės.
- Dešreles galima rinktis įvairias – nuo klasikinių virtų dešrų iki specifinių rūkytų dešrelių, chorizo ar net vegetariškų dešrelių.
- Jei norite sumažinti kalorijų kiekį, galite naudoti liesesnes dešreles, pavyzdžiui, vištienos ar kalakutienos.
- Bandelių viršų galima pabarstyti sezamo, aguonų sėklomis arba rupiai maltais jūros druskos kristalais.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Tešlą minkyti reikėtų ne mažiau kaip 10 minučių, kad ji taptų elastinga ir minkšta.
- Prieš dedant dešreles, jas galima trumpai apvirti ar apkepti, taip jos bus dar skanesnės.
- Tešlai kylant, nereikėtų laikyti jos skersvėjyje, nes tuomet gali susidaryti plutelė.
- Jeigu naudojate šviežias mieles, jas reikėtų prieš tai ištirpinti šiltame piene su trupučiu cukraus.
- Bandelių formavimui galite naudoti specialų pjaustytuvelį, kuris sukurs gražius bandelių kraštus.
- Patepimas kiaušiniu prieš kepant suteiks bandelėms gražų auksinį atspalvį.
- Bandelės yra skaniausios, kai valgomos šviežios, tačiau jas galima atšildyti mikrobangų krosnelėje arba pašildyti orkaitėje.
- Jei norite, kad bandelės būtų minkštesnės, baigus kepti, uždenkite jas švariu rankšluosčiu 10-15 minučių.
- Dešreles prieš įvyniojimą į tešlą galite įtrinti mėgstamais prieskoniais – česnaku, paprika ar pesto padažu.
- Jei bandelės per greitai ruduoja orkaitėje, uždenkite jas folija.
Atsiliepimai
Jonita
Atsakyti