Mielinės bandelės su varške ir uogomis

2018-09-26 Autorius oSkanu.lt

Mielinės bandelės su varške ir uogomis
Šios bandelės yra puikus pasirinkimas tiek pusryčiams su kava ar arbata, tiek popietinei arbatėlei su šeima ar draugais. Minkšta mielinė tešla, kreminė varškė ir saldžiarūgštės uogos sukuria tobulą skonių harmoniją, kuri nepaliks abejingų. Mielinės bandelės su varške ir uogomis yra ypač populiarios vasaros ir rudens sezonu, kai galima naudoti šviežias, ką tik surinktas uogas. Tačiau šį gardų kepinį galima mėgautis bet kuriuo metų laiku, naudojant konservuotas uogas ar uogienę. 

Galimos ingredientų alternatyvos
 

  • Vietoje sausų mielių galima naudoti šviežias mieles (10 gramų). 
  • Jeigu neturite desertinės varškės, galite naudoti įprastą varškę, sumaišytą su šlakeliu grietinės, kad konsistencija būtų kremiškenė. 
  • Uogienę galima pakeisti šviežiomis arba šaldytomis uogomis – puikiai tinka aviečių, braškių, mėlynių arba vyšnių uogienė. 
  • Taip pat galima eksperimentuoti su skirtingomis citrusinių vaisių žievelėmis – vietoje citrinos tinka apelsinų arba žaliųjų citrinų žievelės. 
  • Jei norite suteikti bandelėms papildomo aromato, galite įdėti šiek tiek vanilės ekstrakto arba vanilinio cukraus. 

Reklama


Patiekalo gaminimo patarimai
 

Mielės geriausiai veikia šiltoje aplinkoje, todėl pienas turėtų būti šiltas, bet ne karštas (apie 35-40°C). Jei pienas bus per karštas, mielės žus ir tešla nepakils. Tešlą reikėtų minkyti pakankamai ilgai, kad ji taptų elastinga ir nebeteptų rankų. Tešlos kildinimo metu dubenį su tešla rekomenduojama uždengti drėgnu rankšluosčiu ir palikti šiltoje vietoje be skersvėjų. Jei norite, kad bandelės būtų blizgios, prieš kepimą jas galite aptepti kiaušinio plakiniu. Svarbu neatidarinėti orkaitės pirmas 15 kepimo minučių, nes dėl temperatūros svyravimų bandelės gali subliūkšti. 

Ingredientai

    7-ioms bandelėms:
    • sausos mielės: 3-4 gramų (arba 10 gramų šviežių)
    • pienas: 100 mililitrų
    • cukrus: 50 gramų
    • tirpintas sviestas: 50 gramų
    • tarkuota citrinos žievelė: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • miltai: 250 gramų
    • druska: žiupsnelio
    • desertine varškė: 75 gramų
    • uogienė: poros šaukštų (tinka ir šviežios arba šaldytos uogos)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių į indą supilame šiltą pieną, mieles, cukrų, druską, citrinos žieveles bei tirpintą sviestą, sudedame miltus ir išminkome vientisą tešlą (jeigu sugalvosite naudoti kiaušinį, įmušame ir jį, aš jų neturėjau, tai kažkaip ir nepasigedau).
  2. 2. Tuomet virtuviniu kombainu minkome maždaug 5-7 minutes, rankomis, reikėtų panašiai, gal šiek tiek ilgiau.
  3. 3. Suformuojame rutulį, dedame jį į dubenį, uždengiame bei paliekame mažiausiai 60 minučių "pailsėti".
  4. 4. Po to pakilusią tešlą iškočiojame maždaug pusės milimetro storio. Aptepame varške, uždedame uogų arba uogienės bei susukame į ritinį.
  5. 5. Tada kepimo formą išklojame su kepimo popieriumi. Tešlos ritinį supjaustome į 7 bandeles bei sudedame jas į kepimo formą.
  6. 6. Uždengiame bei paliekame pastovėti, kol įkaista orkaitė (iki 180 laipsnių temperatūros).
  7. 7. Kepame maždaug 40 minučių.
  8. 8. Patiekiame ir mėgaujamės!
Mielinės bandelės su varške ir uogomis