Šios bandelės yra puikus pasirinkimas tiek pusryčiams su kava ar arbata, tiek popietinei arbatėlei su šeima ar draugais. Minkšta mielinė tešla, kreminė varškė ir saldžiarūgštės uogos sukuria tobulą skonių harmoniją, kuri nepaliks abejingų. Mielinės bandelės su varške ir uogomis yra ypač populiarios vasaros ir rudens sezonu, kai galima naudoti šviežias, ką tik surinktas uogas. Tačiau šį gardų kepinį galima mėgautis bet kuriuo metų laiku, naudojant konservuotas uogas ar uogienę.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Vietoje sausų mielių galima naudoti šviežias mieles (10 gramų).
- Jeigu neturite desertinės varškės, galite naudoti įprastą varškę, sumaišytą su šlakeliu grietinės, kad konsistencija būtų kremiškenė.
- Uogienę galima pakeisti šviežiomis arba šaldytomis uogomis – puikiai tinka aviečių, braškių, mėlynių arba vyšnių uogienė.
- Taip pat galima eksperimentuoti su skirtingomis citrusinių vaisių žievelėmis – vietoje citrinos tinka apelsinų arba žaliųjų citrinų žievelės.
- Jei norite suteikti bandelėms papildomo aromato, galite įdėti šiek tiek vanilės ekstrakto arba vanilinio cukraus.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai Mielės geriausiai veikia šiltoje aplinkoje, todėl pienas turėtų būti šiltas, bet ne karštas (apie 35-40°C). Jei pienas bus per karštas, mielės žus ir tešla nepakils. Tešlą reikėtų minkyti pakankamai ilgai, kad ji taptų elastinga ir nebeteptų rankų. Tešlos kildinimo metu dubenį su tešla rekomenduojama uždengti drėgnu rankšluosčiu ir palikti šiltoje vietoje be skersvėjų. Jei norite, kad bandelės būtų blizgios, prieš kepimą jas galite aptepti kiaušinio plakiniu. Svarbu neatidarinėti orkaitės pirmas 15 kepimo minučių, nes dėl temperatūros svyravimų bandelės gali subliūkšti.