Greitos bandelės mini sumuštiniams su pasukomis

Autorius apie receptą

Šios minkštos, trapios ir tuo pačiu lengvai traškios bandelės idealiai tinka tiek pusryčiams su sviestu, tiek kaip pagrindas mini sumuštinėliams ar gardžiai sriubai pagyvinti. Pasukos suteikia švelniai rūgštelintį skonį ir purumo, o sviestas – trapumo ir sodrumo. Šį receptą įvertins visi, ieškantys greito, paprasto ir skanaus sprendimo.

Tai puikus pasirinkimas tiems, kurie vengia mielinės tešlos ar neturi daug laiko virtuvėje. Kepant šias bandeles, namai prisipildo jaukiu sviesto aromatu, o kiekvienas kąsnelis tirpsta burnoje. Receptas nereikalauja jokių specialių įgūdžių – viskas paprasta, aišku ir, svarbiausia, labai skanu.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Miltai: Vietoje kvietinių galima naudoti speltų miltus, tačiau reikėtų stebėti tešlos drėgnumą, nes jie sugeria daugiau skysčio.
  • Pasukos: Jei neturite pasukų, galite naudoti kefyrą, rūgpienį arba natūralų jogurtą, praskiestą trupučiu vandens.
  • Sviestas: Galima naudoti augalinį sviestą arba margarino alternatyvas, tačiau geriausiam skoniui rekomenduojamas tikras sviestas.
  • Cukrus: Cukrus čia naudojamas tik pabrėžti skonį – galima jo visai atsisakyti arba keisti ruduoju cukrumi subtiliam karameliniam prieskoniui.
  • Kepimo milteliai: Galima pakeisti sodos ir rūgšties (pvz., citrinos sulčių arba acto) mišiniu, tačiau proporcijas reikėtų koreguoti.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Sviestą naudokite tikrai šaltą – kuo šaltesnis sviestas, tuo trapesnės bus bandelės.
  • Tešlos neminkykite – tik švelniai suformuokite rankomis, kad išliktų puri struktūra.
  • Norint bandeles dar labiau paryškinti, prieš kepimą jas galima patepti trupučiu pieno ar kiaušinio tryniu – tuomet viršus bus blizgesnis ir ryškesnės spalvos.
  • Galite įberti šiek tiek džiovintų žolelių arba tarkuoto sūrio į tešlą – tai suteiks papildomo skonio.
  • Jeigu neturite sausainių formelės, naudokite apverstą stiklinę ar mažą dubenėlį.

Ingredientai

    10 bandelių:
    • Miltai: 250 g
    • Pasukos: 180 ml
    • Sviestas (šaltas): 60 g
    • Kepimo milteliai: 1 arb. š.
    • Druska: žiupsnis
    • Cukrus: 1 arb. š. 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Orkaitę buvo įkaitinta iki 200 °C be vėjelio funkcijos. Tai leido orkaitei tapti tinkamai paruoštai dar iki bandelių formavimo.
  2. 2. Į maisto smulkintuvą buvo suberta miltai, kepimo milteliai, druska bei cukrus. Šie ingredientai buvo trumpai pamaišyti, kad tolygiai pasiskirstytų.
  3. 3. Sviestas buvo supjaustytas nedideliais gabaliukais ir sudėtas prie miltų mišinio. Viskas buvo smulkinta tol, kol masė tapo panaši į drėgną smėlį – tai reiškia, jog sviestas buvo tolygiai įmaišytas.
  4. 4. Į masę supiltos pasukos, o tada smulkintuvas dar kartą buvo paleistas. Kai tešla sulipo į vientisą, minkštą kamuolį – procesas baigtas.
  5. 5. Darbo paviršius buvo pabarstytas nedideliu kiekiu miltų. Ant jo perkelta tešla, kuri nebuvo minkoma, tik švelniai rankomis suformuotas maždaug 3 cm storio diskas.
  6. 6. Iš tešlos buvo išpjauti apvalūs diskai, naudojant sausainių formelę. Jei formelės neturėjote – puikiai tinka ir paprasta stiklinė.
  7. 7. Kepimo skarda buvo išklota kepimo popieriumi, o suformuotos bandelės buvo sudėtos nedideliu atstumu viena nuo kitos.
  8. 8. Bandelės buvo kepamos apie 15 minučių – per šį laiką jos pakilo, truputį įplyšo viduryje, o jų viršus gražiai apskrudo.
  9. 9. Iškepusios bandelės buvo perkeltos ant grotelių, kad atvėstų ir išliktų purios.
  10. 10. Patiektos šios bandelės buvo su sviestu, prie sriubos arba kaip pagrindas mini sumuštiniams – rezultatas pranoko visus lūkesčius.
Receptų autorė Žiupsnis meilės ir pipirų

Atsiliepimai

Bao bandelės su traškia vištiena
(3)
Švediškos cinamoninės bandelės
(1)