Bulvinės bandelės (ilgai išlieka minkštos)

2019-07-18 Autorius Jurgittos receptai

Bulvinės bandelės (ilgai išlieka minkštos)
Šios bulvinės bandelės gaunasi labai purios ir ilgai išlieka minkštos. 

Ingredientai

    • sausos mielės: 2 arbatinių šaukštelių
    • kefyras: 1 puodelio (1 puodelis - 237 mililitrai)
    • kiaušiniai: 1
    • minkštas sviestas: 4 valgomųjų šaukštų
    • cukrus: 2 valgomųjų šaukštų
    • druska: 1 arbatinio šaukštelio
    • bulvių košė: 0,5 puodelio
    • miltai: ~3,5-4 puodelių

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių į šiltą bulvių košę dėkite sviestą, gerai išmaišykite, kad išsilydytų. Berkite mieles, truputį pašildytą kefyrą, išplaktą kiaušinį, druską bei cukrų. Po truputį berkite miltus ir minkykite tešlą. Miltų reikia tiek, kad tešla dar būtų šiek tiek šlapia, bet jau nelipni. Dėkite į dubenį ir kildinkite šiltai, kol padvigubės.
  2. 2. Tada suformuokite bandeles, dėkite į kepimo skardą ant kepimo popieriaus arba į kepimo formą - kaip kam patinka, ir kildinkite dar kartą, kol padvigubės (maždaug pusvalandį).
  3. 3. Po to aptepkite plaktu kiaušiniu, pabarstykite sezamais, aguonomis, kmynais ar kažkuo kitu ir kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 30-35 minutes, kol gražiai apskrus. Skanaukite!
  4. 4. Rekomendacija: Daugiau bulvinių bandelių receptų rasite: Bulvinės bandelės.
Bulvinės bandelės (ilgai išlieka minkštos)
Nesaldūs tarkuotų bulvių ir cukinijų vafliai - blynai
(4)
Bulvių užkepėlė su mėsos kukuliukais
(8)