Mielinės mėsainių bandelės

2024-11-28 Autorius Tinginio Lėkštė

Mielinės mėsainių bandelės
Mielinės mėsainių bandelės yra neatsiejama gardaus mėsainio dalis, suteikianti jam minkštumo ir skonio pilnatvę. Nors mėsainio ingredientus galima keisti ir eksperimentuoti, bandelės išlieka pastoviu ir svarbiu elementu. Naminės bandelės ne tik praturtina mėsainio skonį, bet ir leidžia kontroliuoti naudojamų produktų kokybę bei sudėtį. Išbandę šį receptą, atrasite naujus mėsainių skonių horizontus ir galėsite mėgautis puriomis, minkštomis bandelėmis, kurios puikiai tiks tiek mėsainiams, tiek kitiems sumuštiniams.

Galimos ingredientų alternatyvos:

  • Miltai: vietoj kvietinių miltų galite naudoti speltos arba pilno grūdo miltus, tačiau atkreipkite dėmesį, kad tešlos konsistencija gali šiek tiek skirtis.
  • Pienas: karvės pieną galima pakeisti augaliniu pienu, pavyzdžiui, migdolų ar sojų.
  • Sviestas: vietoj sviesto galima naudoti margariną arba kokosų aliejų.
  • Sezamo sėklos: bandeles galite pabarstyti aguonomis, linų sėmenimis arba saulėgrąžų sėklomis.

Patiekalo gaminimo patarimai:

  • Tešlos kildinimas: užtikrinkite, kad tešla kiltų šiltoje, be skersvėjų vietoje, kad ji tinkamai išsipūstų ir bandelės būtų purios.
  • Tešlos minkymas: minkykite tešlą tol, kol ji taps elastinga ir nelips prie rankų – tai padės pasiekti geriausią bandelių tekstūrą.
  • Bandelės formavimas: formuodami bandeles, švelniai paplokite jų viršų, kad jos būtų plokštesnės ir tinkamesnės mėsainiams.

Kalorijos: 

Apytiksliai skaičiuojant, visos trys bandelės turi apie 900 kcal, taigi viena bandelė – apie 300 kcal. 

Ingredientai

    • Miltai: 250 g
    • Sausos mielės: 4 g
    • Cukrus: 15 g
    • Šiltas pienas: 50 g
    • Šiltas vanduo: 100 g
    • Druska: 5 g
    • Minkštas, kambario temperatūros sviestas, supjaustytas kubeliais: 45 g
    • Kiaušinis: 1 vnt.
    • Sezamo sėklos (nebūtina) 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Į virtuvinio kombaino dubenį sudėkite miltus, sausas mieles ir cukrų. Išmaišykite, kad ingredientai tolygiai pasiskirstytų.
  2. 2. Supilkite šiltą pieną, vandenį ir įberkite druską. Maišykite, kol susidarys vientisa tešla.
  3. 3. Kol tešla maišoma, po vieną dėkite sviesto kubelius. Kiekvieną kitą kubelį dėkite tik tada, kai ankstesnis visiškai įsimaišė.
  4. 4. Sudėjus visą sviestą, padidinkite kombaino greitį iki vidutinio ir maišykite apie 5–6 minutes, kol tešla taps elastinga.
  5. 5. Uždenkite tešlą ir palikite ją kilti šiltoje vietoje 1–2 valandas arba kol padvigubės.
  6. 6. Pakilusią tešlą išimkite ir padalykite į tris vienodus kamuoliukus. Suformuokite juos į bandeles, švelniai paplokite viršų, kad būtų plokštesnės.
  7. 7. Dėkite bandeles į kepimo indą, uždenkite ir palikite kilti dar 45 minutes.
  8. 8. Prieš kepdami, aptepkite bandeles plaktu kiaušiniu ir, jei norite, pabarstykite sezamo sėklomis.
  9. 9. Kepkite įkaitintoje iki 180°C orkaitėje 30–35 minutes. Kepimo viduryje apsukite skardą, kad bandelės tolygiai iškeptų.
  10. 10. Iškepusias bandeles palikite atvėsti. Pjaustykite ir naudokite mėsainiams tik visiškai atvėsusias.
  11. 11. Santrauka: Šios naminės mielinės mėsainių bandelės suteiks jūsų mėsainiams naują skonio lygį. Naudodami aukštos kokybės ingredientus ir laikydamiesi pateiktų patarimų, iškepsite purias ir minkštas bandeles, kurios puikiai derės su įvairiais įdarais. Be to, žinodami galimas ingredientų alternatyvas, galėsite pritaikyti receptą pagal savo poreikius ir skonį.
Recepto autorius Tinginio Lėkštė
Cinamoninės bandelės su obuoliais
(1)