Brioche bandelės su česnakine varške, kiaušiniu, avokadu ir lašiša yra prabangus, tačiau lengvai paruošiamas patiekalas, kuris puikiai tinka išskirtiniams pusryčiams ar brančui savaitgalį. Šio patiekalo skonis yra daugiasluoksnis: nuo švelnaus brioche, prie kreminės česnakų varškės, iki gaivinančio avokado ir subtiliai rūkytos lašišos, užbaigiant viskа aromatiniu pesto akcentu. Kiekvienas kąsnis sukuria harmoningą skonių simfoniją, kuri patenkins net išrankiausią gurmaną.
Galimos ingredientų alternatyvos
Reklama
- Vietoje brioche bandelių galima naudoti čiabatos duoną, prancūzišką bagetę arba pilno grūdo bandeles, priklausomai nuo jūsų skonio preferencijų ir dietos poreikių.
- Varškė gali būti pakeista rikotos sūriu, mascarpone arba graikišku jogurtu, norint gauti kitokią tekstūrą ir skonį.
- Jei nemėgstate česnako arba jo nėra, galite naudoti smulkintą šalotinį svogūną arba šviežius žalumynus, tokius kaip krapai ar petražolės.
- Rūkytą lašišą galima pakeisti šviežia marinuota lašiša, rūkyta skumbre arba, jei laikotės vegetariškos mitybos, marinuotu tofu ar avokado papildomais griežinėliais.
- Vietoje natūralaus jogurto galima naudoti graikišką jogurtą, grietinę arba crème fraîche, kurie suteiks dar kremiškenę tekstūrą.
- Ghee sviestą galima pakeisti kokosų aliejumi, alyvuogių aliejumi arba įprastu sviestu, priklausomai nuo jūsų skonių preferencijų.
- Pesto padažą galima pagaminti namuose iš šviežių bazilikų, pušų riešutų, parmezano sūrio, česnako ir alyvuogių aliejaus, arba pakeisti jį saulėje džiovintų pomidorų pasta ar chimichurri padažu.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Brioche bandeles prieš patiekimą galima lengvai paskrudinti, taip išgaunant traškesnę tekstūrą ir sodresnį skonį.
- Varškės masę rekomenduojama paruošti iš anksto (bent 30 minučių) prieš patiekiant, kad skoniai geriau susijungtų.
- Kiaušinius kepkite vidutinio kietumo, kad trynys būtų šiek tiek skystas – taip patiekalas bus sultingesnis.
- Avokadą rinkitės prinokusį, bet ne per minkštą, kad galėtumėte lengvai supjaustyti griežinėliais.
- Lašišos plonos riekelės bus skanesnės, jei jas trumpai palaikysite kambario temperatūroje prieš patiekiant.
- Patiekalą galima papildyti šviežiomis žolelėmis – krapais, petražolėmis arba rukola, kad suteiktumėte daugiau šviežumo.
- Jei mėgstate aštresnį skonį, galite įdėti šiek tiek smulkintų čili pipirų į varškės masę arba užbarstyti patiekalą raudonųjų pipirų dribsniais.
- Geriausiam rezultatui pasiekti, viską ruoškite etapais ir patiekite iš karto po pagaminimo, kol patiekalas dar šiltas.