Skrebutis su trintu avokadu, pomidoru, marinuotu tofu ir gražgarstėmis

2025-03-01 Autorius Inga - Mamosrestoranas

Skrebutis su trintu avokadu, pomidoru, marinuotu tofu ir gražgarstėmis
Skrebutis su trintu avokadu, pomidoru, marinuotu tofu ir gražgarstėmis – tai tobulas vegetariškas patiekalas, kuris suteiks jums energijos, vitaminų ir sveikųjų riebalų. Šis receptas yra ypatingas tuo, kad sujungia skirtingas tekstūras ir skonius: kremišką avokadą, sultingą pomidorą, baltymų kupiną tofu ir pikantiškumu dvelkiančias gražgarstes. Tokia kombinacija ne tik patenkina skonio receptorius, bet ir suteikia organizmui reikalingų maistinių medžiagų. Be to, šį patiekalą lengva paruošti net ir skubant, o rezultatas visada džiugina akį ir skrandį! 

Galimos ingredientų alternatyvos
 

Vietoje avokado galite naudoti humusą arba varškės užtepėlę su žalumynais. Jei nemėgstate tofu, pakeiskite jį keptu tempeh, konservuotomis pupelėmis arba kietai virtais kiaušiniais (jei nesate veganas). Pomidorus galima pakeisti keptais raudonaisiais pipirais arba saulėje džiovintais pomidorais aliejuje. Gražgarstes galite pakeisti špinatais, rukola arba kitomis žalumynų daigais. Vietoje ruginės duonos tiks ir pilno grūdo kvietinė duona, daugiagrudė duona arba net naminė bemielė duona. 

Reklama


Patiekalo gaminimo patarimai
 

Kad skrebutis būtų dar skanesnis, rekomenduoju duoną paskrudinti šiek tiek ilgiau, kad ji būtų traški išorėje, bet minkšta viduje. Avokadą rinkitės šiek tiek minkštesnį – tada jį bus lengviau trinti šakute. Pomidorus pjaustykite ne per plonai, kad išlaikytumėte jų sultingumą. Marinuotą tofu prieš dedant ant skrebučio galite lengvai apkepinti keptuvėje su trupučiu aliejaus – taip jis įgaus dar daugiau skonio. Gražgarstes arba kitus daigus dėkite tik prieš pat patiekimą, kad išliktų traškios ir neprarastų savo naudingųjų savybių. 

Ingredientai

    • Ruginė duona: 4 riekės 
    • Avokadas: 2 vidutinio dydžio 
    • Pomidorai: 2 vidutinio dydžio 
    • Marinuotas tofu: 200 g 
    • Gražgarstės: 1 saujelė (apie 50 g) 
    • Citrinų sultys: 2 šaukštai 
    • Druska: pagal skonį 
    • Juodieji pipirai: pagal skonį 
    • Extra virgin alyvuogių aliejus: 1 šaukštas 
    • Česnako milteliai: 1/2 šaukštelio (nebūtina) 
    • Raudonojo pipiro dribsniai: žiupsnelis (nebūtina) 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia pasirūpinkite duonos skrebutėliais – įkaitinkite skrudintuvą ir įdėkite į jį ruginės duonos riekes. Skrudinkite, kol duona taps traški ir lengvai parudavusi.
  2. 2. Kol duona skrunda, paimkite avokadus ir perpjaukite juos pusiau. Atsargiai išimsite kauliukus ir šaukšteliu išskobsite minkštimą į dubenėlį.
  3. 3. Avokado minkštimą reikia sutrinti šakute iki vientisos masės. Įlašinsite citrinų sultis, kad avokadas nepajuoduotų ir įgautų gaivų poskonį.
  4. 4. Dabar įberkite druskos, juodųjų pipirų, česnako miltelių (jei naudojate) ir viską gerai išmaišykite. Jūsų avokado užtepėlė jau paruošta!
  5. 5. Pomidorus būtinai nuplaukite ir supjaustykite vidutinio storio griežinėliais – ne per plonais, kad išlaikytumėte sultingumą.
  6. 6. Marinuotą tofu nusausinsite popieriniu rankšluosčiu ir supjaustykite plonomis riekelėmis arba kubeliais, priklausomai nuo jūsų pageidavimų.
  7. 7. Gražgarstes nuplaukite šaltu vandeniu ir atsargiai nusausinkite.
  8. 8. Kai skrebučiai bus paruošti, pradėsite komponuoti patiekalą. Ant kiekvieno skrebučio užtepkite storą sluoksnį trintos avokado masės.
  9. 9. Ant avokado masės sudėliojate pomidorų griežinėlius ir šiek tiek pabarstykite druska.
  10. 10. Virš pomidorų tolygiai paskirstysite marinuoto tofu gabalėlius.
  11. 11. Paskutinis štrichas – viršuje gausiai užberkite gražgarsčių.
  12. 12. Pagal skonį galite pašlakstyti alyvuogių aliejumi ir pabarstyti raudonojo pipiro dribsniais, kad suteiktumėte daugiau skonio ir šilumos.
  13. 13. Jūsų gardieji skrebučiai su avokadu, pomidorais, marinuotu tofu ir gražgarstėmis jau paruošti! Patiekite iš karto, kol skrebučiai dar traškūs, o avokadas nepatamsėjęs.