Greitas raudonųjų pupelių užtepas su pomidorų nata

Autorius apie receptą

Šis greitai paruošiamas raudonųjų pupelių užtepas yra tikras išsigelbėjimas, kai šaldytuve beveik tuščia, o norisi skanaus ir sotaus užkandžio. Švelnus pupelių skonis puikiai dera su raugintais agurkais, suteikdamas užtepui ypatingą skonį. Be to, šis receptas yra ne tik skanus, bet ir maistingas, todėl puikiai tiks tiek pusryčiams, tiek užkandžiui dienos metu.

Galimos ingredientų alternatyvos:


Patiekalo gaminimo patarimai:

  • Norėdami intensyvesnio skonio, įdėkite šiek tiek aitriosios paprikos miltelių arba čili padažo.
  • Jei neturite trintuvo, pupeles galite sutrinti šakute – užtepas bus šiek tiek grubesnės tekstūros, tačiau vis tiek skanus.
  • Užtepą galite laikyti šaldytuve iki 3 dienų sandariame inde.

Ingredientai

    • Raudonosios pupelės (konservuotos): 1 skardinė
    • Svogūnas: 20 g
    • Česnakas: 20 g
    • Pomidorų pasta: 1 šaukštas
    • Alyvuogių aliejus: 2 šaukštai
    • Druska: pagal skonį
    • Pipirai: pagal skonį
    • Rūkyta paprika: pagal skonį 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Smulkiai supjaustykite svogūną ir česnaką.
  2. 2. Nusausinkite konservuotas pupeles ir sudėkite jas į dubenį.
  3. 3. Į pupeles įdėkite pomidorų pastą, alyvuogių aliejų, smulkintą svogūną, česnaką, druską, pipirus ir rūkytą papriką.
  4. 4. Visus ingredientus sutrinkite trintuvu iki vientisos masės.
  5. 5. Paruoštą užtepą tepkite ant mėgstamos duonos ir patiekite su raugintais agurkais ar kitais mėgstamais priedais.

Atsiliepimai

Lietiniai blynai su varške
(11)
Naminė granola be pridėtinio cukraus
(1)