Pumpkin cinnamon rolls - cinamoninės bandelės su moliūgu

2020-12-11 Autorius Vaida Bučinskienė

Pumpkin cinnamon rolls - cinamoninės bandelės su moliūgu
Ar aš viena dievinu cinamono kvapą? Man jis sukelia nostalgiškus, sušildančius ir labai gerus prisiminimus… Tam cinamono kvapui prisiminti, pasigaminau ir fantastišku pumpkin cinnamon rolls bandelių. Tokios cinamoninės bandelės su moliūgų yra vienos iš pačių skaniausių mano gamintų bandelių, o gal ir pačios skaniausios. Esu tikra, kad jos labai patiks ir jums. Trumpai tariant, tai šis receptas yra vertas visų įmanomų pagyrų. Tad rekomenduoju nieko nelaukti ir pradėti gaminti jau dabar! :)

Patarimas: Kad pasigamintume moliūgų piurė, supjaustome moliūgą, išimame vidurius ir dedame kepti maždaug 45-60 minučių į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę. Iškeptą moliūgą nuimame nuo žievės ir sumalame maisto smulkintuvu. Šaldytuve galima laikyti maždaug 7 dienas.

Iš nurodytų ingredientų kiekių gaunasi 12-14 bandelių.

Ingredientai

    Tešlai:
    • miltai: 515 gramų (+ šiek tiek kočiojimui)
    • rudasis cukrus: 60g ramų
    • moliūgų piurė: 150 gramų
    • kambario temperatūros sviestas: 60 gramų
    • kiaušiniai: 2
    • pienas: 180 mililitrų
    • sausos mielės: 10 gramų
    • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • naminiai Pumpkin spice prieskoniai: 1 valgomojo šaukšto
    Vidui:
    Glajui:
    • kambario temperatūros kreminis sūris: 120 gramų
    • cukraus pudra: 85 gramų
    • pienas: ~30 mililitrų (kiekis priklausus nuo to, kokios konsistencijos glajaus norisi)
    • naminiai Pumpkin spice prieskoniai: nuo ketvirtadalio iki pusės arbatinio šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia nedideliame dubenėlyje pašildykite pieną (pienas įkišus pirštą turi būti maloniai šiltas).
  2. 2. Į jį įdėkite šaukštą cukraus ir supilkite sausas mieles. Išmaišykite ir leiskite suputoti - tai užtrunka maždaug 5-10 minučių.
  3. 3. Tuomet kitame dubenyje arba virtuviniame kombaine (turi būti pritvirtintas tešlos "kablys") sumaišykite miltus, likusį cukrų, druską ir pumpkin spice prieskonius.
  4. 4. Tada sudėkite sviestą, moliūgų piurė, kiaušinius ir dar kartą viską išmaišykite.
  5. 5. Paskui supilkite pieno ir mielių mišinį. Išmaišykite ir maisto kombainu arba rankomis minkykite tešlą maždaug 7-10 minučių.
  6. 6. Didelį dubenį patepkite trupučiu aliejaus, sudėkite tešlą, uždenkite maistine plėvele, apdenkite rankšluosčiu ir leiskite pakilti šiltoje vietoje, kol tešlos kiekis padvigubėja (maždaug 1-2 valandas).
  7. 7. Kai jau tešla pakyla, pasidarykite įdarą: Ištirpinkite sviestą, o kitame dubenėlyje sumaišykite cukrų ir prieskonius.
  8. 8. Miltais gerai apibarstykite stalviršį. Iškočiokite tešlą į 40x56 centimetrų stačiakampį. Nuo viršaus nuvalykite miltus, aptepkite sviestu, apibarstykite prieskoniniu cukrumi.
  9. 9. Tešlą atsargiai suvyniokite taip, kad turėtumėm 56 centimetrų ilgio volelį. Jį supjaustykite į lygias 12-14 dalių.
  10. 10. Sviestu ištepkite stačiakampę skardą (apytiksliai 23x33 centimetrų). Sudėkite bandeles - galite palikti mažyčius tarpus.
  11. 11. Skardą apdenkite ta pačia naudota maistine plėvele ir leiskite pakilti šiltoje namų vietoje maždaug 30-45 minutes.
  12. 12. Bandeles kepkite maždaug 18-20 minučių iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje (vėjelio rėžimu).
  13. 13. Per tą laiką, kol cinamoninės bandelės vėsta, pasigaminkite glajų: dubenyje elektrinio plaktuvo pagalba paplakite kreminį sūrį.
  14. 14. Tada sudėkite cukraus pudrą, prieskonius ir dar kartą išplakite.
  15. 15. Po to - po truputį pilkite pieną ir plakite, kol gausite norimą konsistenciją.
  16. 16. Pasiruoštu glajumi apšlakstykite arba aptepkite bandeles. Lepinkitės!
Receptų autorė Vaida Bučinskienė
Mielinės mėsainių bandelės
(1)