Nerealiai minkštos mielinės varškės bandelės

Autorius apie receptą

Tokios bandelės dažnai kepamos savaitgaliais ar šventėms, nes jos ne tik ypač purios ir kvapnios, bet ir primena namų jaukumą bei močiutės virtuvę. Varškė suteikia bandelėms švelnios tekstūros, o mielinė tešla – minkštumo ir purumo. Šios bandelės ypač tinka pusryčiams ar desertui prie puodelio arbatos ar kavos. Receptas paprastas, tačiau reikalaujantis šiek tiek kantrybės dėl tešlos kildinimo – tačiau rezultatas atperka visą laiką.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Miltai: Galima naudoti ne tik kvietinius miltus, bet ir speltų miltus – jie suteikia šiek tiek kitokio skonio bei yra lengviau virškinami.
  • Varškė: Puikiai tiks ir grūdėta varškė, tik ją būtina pertrinti per sietelį, kad tešla būtų vientisa.
  • Pienas: Vietoje karvės pieno galima naudoti ir augalinį (pvz., migdolų ar avižų), jei laikotės be pieno dietos.
  • Cukrus: Galima pakeisti rudu cukrumi ar net medumi, tačiau tuomet bandelės įgaus šiek tiek kitokią spalvą ir poskonį.
  • Citrinos žievelė: Jei norite įvairesnio aromato, vietoj citrinos galima naudoti apelsino žievelę ar net vanilės ekstraktą.
  • Sviestas: Vietoje sviesto galima naudoti kokosų aliejų, jei norite augalinės alternatyvos.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Mieles geriausia tirpinti šiltame, bet ne karštame piene, kad jos nesuirtų ir aktyviai pradėtų veikti.
  • Tešlą rekomenduojama minkyti rankomis bent 5–7 minutes, kad ji taptų elastinga ir puri.
  • Kildinimo metu svarbu neužmiršti tešlos uždengti audiniu, kad ji neišdžiūtų ir gražiai pakiltų.
  • Formuojant bandeles tešlą galima šiek tiek patepti aliejumi, kad neliptų prie rankų.
  • Prieš kepant bandeles būtina leisti joms pakilti antrą kartą, tai padidina jų purumą.

Ingredientai

    ~12 bandelių:
    • miltų: 360 gramų
    • varškės: 180 gramų
    • pieno: 70 mililitrų
    • cukraus: 120 gramų
    • sviesto: 60 gramų
    • kiaušinių: 2
    • mielių: 1 arbatinio šaukštelio
    • citrinos žievelės: iš 1 vnt. (galima naudoti ir apelsino)
    • druska: žiupsnelio
    • kiaušinių tryniai: 1 (bandelių aptepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių šiltame piene ištirpiname mieles su pora šaukštų miltų bei cukraus. Pastatome į šiltą vietą maždaug 15-30 minučių.
  2. 2. Per tą laiką, kol mielės pakils, suplakame sviestą su kiaušiniais bei cukrumi.
  3. 3. Tada dedame pertrintą per sietelį varškę, žievelę ir druską, gerai išmaišome.
  4. 4. Kai jau mielės pakyla, pilame jas į varškės masę, pamaišome.
  5. 5. Beriame išsijotus miltus, maišome, kol sumaišysime tešlos gumulą.
  6. 6. Dedame tešlą ant miltais pabarstyto stalo ir paminkome rankomis. Turi gautis labai minkšta tešla.
  7. 7. Uždengiame tešlą rankšluosčiu ir pastatome į šiltą vietą maždaug 60 minučių. Tešla privalo pakilti.
  8. 8. Po to tešlą padaliname lygiais gabaliukais ir suformuojame bandeles. Dedame jas ant kepimo skardos, uždengiame su rankšluosčiu ir leidžiame pakilti dar maždaug 20 minučių. Orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių temperatūros.
  9. 9. Kai jau bandelės pakyla, sutepame jas plaktu kiaušinio tryniu ir dedame į orkaitę pusvalandžiui, kol gražiai pagelsta. Lepinamės!

Atsiliepimai

Kristina Staponkienė

Labai skanios.
Atsakyti

Rima Sangavičienė

Atrodo patraukliai reiks išbandyt
Atsakyti

Genute

As dar dedu razinu ir dziovintu spanguoliu super skanios
Atsakyti
Cinamoninės bandelės su obuoliais
(1)