Mielinės kiškio bandelės su mėsa

2024-11-19 Autorius oSkanu.lt

Mielinės kiškio bandelės su mėsa
Mielinės kiškio bandelės su mėsa – tai tradicinis lietuviškas kepinys, kuris sujungia minkštą, purią tešlą su sultingu mėsos įdaru. Šios bandelės puikiai tinka tiek kasdieniam stalui, tiek šventinėms progoms. Jų skonis primena vaikystės prisiminimus ir namų jaukumą.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Pienas: Galite naudoti tiek karvės pieną, tiek augalinį pieną (pvz., migdolų ar sojų).
  • Sviestas: Jei norite lengvesnio varianto, sviestą galima pakeisti margarinu arba aliejumi.
  • Mėsa: Tradiciškai naudojama kiauliena arba jautiena, tačiau galite rinktis vištieną, kalakutieną ar net sojų faršą vegetariškam variantui.

Patiekalo gaminimo patarimai

  • Tešlos kildinimas: Užtikrinkite, kad tešla būtų kildinama šiltoje vietoje, vengiant skersvėjų, kad ji tinkamai iškiltų.
  • Įdaro paruošimas: Mėsą ir svogūnus smulkiai sumalkite, kad įdaras būtų vienalytis ir lengvai įsuktų į tešlą.
  • Bandelės formavimas: Formuodami bandeles, gerai užspauskite kraštus, kad kepant įdaras neištekėtų.

Kalorijos

  • Apytiksliai skaičiuojant, visos porcijos kalorijų kiekis yra apie 2500 kcal. 
  • Vienoje bandelėje (jei iš viso gaunama 10 bandelių) yra apie 250 kcal. 

Ingredientai

    10–12 bandelių:
    • pienas: 300 mililitrų
    • sausos mielės: 7 gramų
    • miltai: 300 gramų
    • druska: žiupsnelio
    • cukrus: žiupsnelio
    • sviestas: 50 gramų
    Įdarui:
    • svogūnai: 1
    • mėsa
    • mėgstami prieskoniai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Mielių aktyvavimas: Šiek tiek pašildykite pieną (iki maždaug 37°C), suberkite mieles, žiupsnelį cukraus ir kelis šaukštus miltų.
  2. 2. Mišinį gerai išmaišykite, uždenkite švariu rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje, kol masė pradės putoti ir kilti.
  3. 3. Tešlos paruošimas: Pakilusią mielių masę sumaišykite su likusiais miltais, druska ir tirpintu sviestu. Minkykite tešlą, kol ji taps vientisa ir elastinga.
  4. 4. Jei tešla per daug limpa, įberkite šiek tiek papildomų miltų.
  5. 5. Suformuotą tešlą apibarstykite miltais, uždenkite ir palikite šiltoje vietoje, kad ji padvigubėtų.
  6. 6. Įdaro gaminimas: Svogūną smulkiai supjaustykite arba sutrinkite, sumaišykite su maltos mėsos gabalėliais. Į mišinį pridėkite mėgstamų prieskonių (pvz., druskos, pipirų, česnako), gerai išmaišykite ir padėkite į šaldytuvą, kol bus naudojama.
  7. 7. Tešlos formavimas: Pakilusią tešlą padalinkite į lygias dalis (10–12 gabalėlių).
  8. 8. Kiekvieną gabalėlį iškočiokite į maždaug delno dydžio apskritimą. Ant kiekvieno apskritimo dėkite po šaukštą mėsos įdaro.
  9. 9. Užlenkite kraštus ir stipriai užspauskite, kad įdaras neišbėgtų.
  10. 10. Bandelės paruošimas kepimui: Suformuotas bandeles išdėliokite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Uždenkite rankšluosčiu ir palikite dar 15–20 minučių pakilti. Tuo tarpu įkaitinkite orkaitę iki 180°C.
  11. 11. Bandelių aptepimas: Prieš dedant į orkaitę, bandeles aptepkite plaktu kiaušinio tryniu, kad jos kepimo metu įgautų gražią auksinę spalvą.
  12. 12. Kepimas: Bandeles kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 25–30 minučių, kol jų paviršius taps auksinis.
  13. 13. Patiekimas: Išimkite bandeles iš orkaitės, leiskite šiek tiek atvėsti ir patiekite dar šiltas. Jos puikiai dera su šviežiomis salotomis arba tiesiog prie puodelio arbatos.

Dalia

Labai skysta tesla, nelabai isivaizduoju kaip is jos pyragelius padaryti
Atsakyti

Vyras

Tai miltų dar įdėk 😂

Audronė

Gal ir ne tokia graži nuotrauka kaip autorės, bet tikrai galiu pagirti šį receptą. Labai skanios bandelės. :) Ačiū!
Atsakyti
Mielinės kiškio bandelės su mėsa
Cinamoninės bandelės su bananais
(1)
Keto mityba: Cinamoninės bandelės
(3)
Bao bandelės su traškia vištiena
(3)