Mielinės kiškio bandelės su mėsa – tai tradicinis lietuviškas kepinys, kuris sujungia minkštą, purią tešlą su sultingu mėsos įdaru. Šios bandelės puikiai tinka tiek kasdieniam stalui, tiek šventinėms progoms. Jų skonis primena vaikystės prisiminimus ir namų jaukumą.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Pienas: Galite naudoti tiek karvės pieną, tiek augalinį pieną (pvz., migdolų ar sojų).
- Sviestas: Jei norite lengvesnio varianto, sviestą galima pakeisti margarinu arba aliejumi.
- Mėsa: Tradiciškai naudojama kiauliena arba jautiena, tačiau galite rinktis vištieną, kalakutieną ar net sojų faršą vegetariškam variantui.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai
- Tešlos kildinimas: Užtikrinkite, kad tešla būtų kildinama šiltoje vietoje, vengiant skersvėjų, kad ji tinkamai iškiltų.
- Įdaro paruošimas: Mėsą ir svogūnus smulkiai sumalkite, kad įdaras būtų vienalytis ir lengvai įsuktų į tešlą.
- Bandelės formavimas: Formuodami bandeles, gerai užspauskite kraštus, kad kepant įdaras neištekėtų.
Kalorijos
- Apytiksliai skaičiuojant, visos porcijos kalorijų kiekis yra apie 2500 kcal.
- Vienoje bandelėje (jei iš viso gaunama 10 bandelių) yra apie 250 kcal.
Dalia
Atsakyti
Vyras
Audronė
Atsakyti