Dvi skirtingos mielinės bandelės - su obuoliais ir dešrelėmis!

2020-05-30 Autorius San-Zar virtuviniai eksperimentai

Dvi skirtingos mielinės bandelės - su obuoliais ir dešrelėmis!
Tai yra mano pačios mylimiausios mielinės bandelės. Abu variantai nuostabūs, tiek su obuoliais, tiek su dešrelėmis. Pasigaminkite ir pasilepinkite jau šiandien!

Kaip formuoti bandeles labai gražiai galite rasti Saulėtos virtuvės nuotraukoje, paspaudę čia. Recepto instrukcijoje apie tai paminėsiu, kada Jums pravers. :)

Iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi 7 bandelės su mėsa ir 7 bandelės su obuoliais.

Ingredientai

    Tešlai:
    • miltai: 500 gramų
    • šviežios mielės: 21 gramo
    • pienas: 250 mililitrų
    • minkštas sviestas: 50 gramų
    • cukrus: 40 gramų
    • kiaušiniai: 1
    • druska: žiupsnelio
    Pirmam įdarui:
    Antram įdarui:
    • obuoliai: 4
    • cinamonas
    • cukrus
    Aptepimui:
    • kiaušiniai: 1
    • pienas: 2 šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia pieną pašildome iki 38 laipsnių ir jame įmaišę cukrų ir mieles leidžiame joms suputoti pastatę šiltai.
  2. 2. Tuomet kitame inde susiberiame miltus, gabaliukais supjaustyta sviestą, įmušame kiaušinį ir suberiame druską.
  3. 3. Suputojusias mieles supilame į miltų mišinį ir užminkome tešlą. Tešlą minkome maždaug 10-15 minučių.
  4. 4. Kai tešla pradeda puškuoti, uždengiame ir pastatome šiltai kad kiltų.
  5. 5. Per tą laiką, kol tešla kyla, pasidarome vaisinį įdarą.
  6. 6. Obuolius nuplauname, nulupame odelę, išimame sėklas ir supjaustome kubeliais. Apibarstome cukrumi bei cinamonu.
  7. 7. Po to pakilusią tešlą iškočiojame maždaug 1 centimetro storiu.
  8. 8. Dešreles susukame į tešlą ir suformuojame bandeles (šioje vietoje Jums pravers bandelių formavimo nuotrauka, apie kurią kalbėjau aprašyme).
  9. 9. Statome dar kartą šiltai, kad pakiltų.
  10. 10. Pakilusias bandeles aptepame kiaušinio ir pieno plakiniu, ir apiberiame raudonėliu.
  11. 11. Įkaitintoje iki 200 laipsnių temperatūros orkaitėje kepame maždaug 20-25 minutes, kol gražiai paruduoja.
  12. 12. Tada iš likusios tešlos peiliu išsispaudžiame kvadratus.
  13. 13. Ant kiekvieno uždedame po 1-2 arbatinius šaukštelius vaisių įdaro, sulipdome ir dedame ant kepimo popieriaus.
  14. 14. Statome dar kartą šiltai, kad pakiltų.
  15. 15. Pakilusias bandeles aptepame kiaušinio ir pieno plakiniu bei užberiame cukrumi.
  16. 16. Įkaitintoje orkaitėje iki 200 laipsnių temperatūros kepame maždaug 20-25 minutes, kol gražiai paruduoja. Lepinamės!
  17. mielinės bandelės su obuoliais
  18. 17. Rekomendacija: Daugiau mielinių bandelių receptų rasite: Mielinės bandelės.
Mielinės bandelės su cinamonu
(35)
Mielinės mėsainių bandelės
(1)