Greitai pagaminamos mielinės bandelės su kefyru

2024-11-13 Autorius Jurgittos receptai

Greitai pagaminamos mielinės bandelės su kefyru
Šios greitai pagaminamos mielinės bandelės su kefyru – puikus pasirinkimas tiems, kurie mėgsta minkštą, lengvai kildinamą kepinį be sudėtingų ingredientų. Kefyras, esantis tešloje, suteikia bandelėms švelnų rūgštumą ir švelnumą, todėl jos yra itin minkštos ir ilgiau išlieka šviežios. Bandelės tinka tiek saldžiam, tiek pikantiškam užpilui, todėl galite jas derinti su įvairiais įdarais – nuo lašinukų ir svogūnų iki įvairių daržovių ar sūrio.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Kefyras gali būti pakeistas jogurtu ar rūgpieniu, kurie taip pat suteiks tešlai švelnų rūgštų skonį.
  • Aliejus – vietoj saulėgrąžų aliejaus galima naudoti sviestą, kuris suteiks bandelėms dar turtingesnį skonį.
  • Sausos mielės gali būti keičiamos šviežiomis mielėmis. Naudokite apie 30 gramų šviežių mielių vietoj sausų.
  • Kiaušinis bandelių aptepimui gali būti keičiamas tik pienu, suteikiančiu bandelėms švelnų blizgesį.

Patiekalo gaminimo patarimai

Užminkytą tešlą būtina palikti pakilti šiltoje vietoje, nes šiluma aktyvuoja mieles ir leidžia tešlai tapti puria ir lengva. Jei jūsų virtuvė vėsi, galite tešlą padėti prie šilto paviršiaus ar uždengti drėgnu rankšluosčiu, kad ji greičiau pakiltų. Kepant bandeles, būkite atsargūs ir stebėkite jų paviršių – jei pradeda labai ruduoti, sumažinkite temperatūrą arba kepimo laiką.

Kalorijos

Iš viso kalorijų: apie 1800 kcal
Kalorijos vienoje porcijoje: apie 225 kcal 

Ingredientai

    Tešlai:
    • kefyras: 1 stiklinės
    • aliejus: 0,5 stiklinės
    • sausos mielės: 11 gramų
    • druska: 1 arbatinio šaukštelio (nubraukto)
    • cukrus: 1 valgomojo šaukšto
    • miltai: 3 stiklinių
    Bandelių aptepimui:
    • kiaušiniai: 1 (mažo)
    • vanduo: 1 arbatinio šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradėkite nuo kefyro ir aliejaus sumaišymo – sudėkite į dubenį ir šiek tiek pašildykite.
  2. 2. Į šiltą mišinį berkite sausas mieles, druską bei cukrų, gerai išmaišykite.
  3. 3. Po to įsijokite miltus ir minkykite, kol tešla taps minkšta ir elastinga.
  4. 4. Uždenkite ir palikite tešlą šiltai apie 30 minučių, kad ji pakiltų.
  5. 5. Tuo tarpu pasiruoškite įdarą (jei norite įdaryti bandeles). Pavyzdžiui, galite naudoti lašinukų ir svogūnų mišinį: lašinukus supjaustykite smulkiai ir šiek tiek apkepkite keptuvėje.
  6. 6. Tada pridėkite smulkintą svogūną ir dar truputį pakepinkite.
  7. 7. Pakilusią tešlą padalinkite į dalis ir suformuokite norimo dydžio bandeles.
  8. 8. Sudėkite jas į kepimo formą, prieš tai pabarstytą miltais, kad bandelės nepriliptų.
  9. 9. Palikite jas šiek tiek pakilti kol orkaitė įkaista iki 180 laipsnių.
  10. 10. Prieš kepdami bandeles, aptepkite jas kiaušinio ir vandens mišiniu, kad jos įgautų gražų blizgesį.
  11. 11. Kepkite orkaitėje apie 15-20 minučių, kol bandelės taps auksinės spalvos. Nepanikuokite, jei tešla per 30 minučių nepakilo, ji dar labiau išsipūs kepant.
  12. 12. Ištraukite ir mėgaukitės ką tik iškeptomis minkštomis bandelėmis!
  13. 13. Santrauka: Greitai pagaminamos mielinės bandelės su kefyru – tai lengvas ir skanus kepinys, kuris tinka tiek pusryčiams, tiek vakarienei. Kefyro dėka bandelės tampa minkštos ir ilgiau išlieka šviežios.

Kepėja

Kas per nesąmonė? Taigi stiklines kiekvienas turime kitokias... tai kiek gramų reikia pilti, geriau parašykit?
Atsakyti
Pumpkin cinnamon rolls - cinamoninės bandelės su moliūgu
(1)
Bandelės / Pyragėliai su vištiena
(6)
Karamelinės cinamoninės bandelės
(1)