miltai: ~1,2 kilogramo (gali užtekti ir ~0,9-1 kilogramo, priklausomai nuo miltų)
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių mieles supilame į pašildytą pieną, suberiame cukrų, paliekame kol viršuje pasidarys putelė (jeigu kepsite bandeles ne su saldžiais įdarais, cukraus kiekį galite mažinti, bet nebūtinai).
2. Tuomet dideliame dubenyje paplakame kiaušinius su žiupsneliu druskos, supilame mieles su pienu, aliejų, beriame miltus, gerai išmaišome šaukštu, kad tešla suliptų į vientisą masę.
3. Tešlą paliekame šiltai maždaug 60 minučių pakilti. Galite tešlą kildinti ir šaldytuve, sako bandelės tada būna dar puresnės. Šįkart aš pati kildinau šiltai virtuvėje.
4. Po valandos imame pakilusią tešlą bei formuojame bandeles: norimo dydžio, norimos formos, su įvairiausiais mėgstamais įdarais bei priedais. Aš žemiau pateikiu kokius įdarus pasirinkau pati.
5. Lašinukų įdaras: Vos pakepinti lašinukai bei kumpelis su svogūnais. Į mažų išplotų paplotėlių viduriuką dedame įdarą bei gerai užspaudžiame kraštelius. Į kepimo skardą dedame siule į apačią.
6. Cinamono ir cukraus įdaras: Iškočiotą tešlos lakštą patepame tirpintu sviestu bei apiberti paruoštu įdaru.
7. Slyvaičių - pudingo įdaras: Į kaitinamą kaukazinių slyvaičių uogienę suberiame truputyje vandens ištirpintą pudingo miltelių pakelį bei užvirus atvėsiname. Tepame ant tešlos lakšto, formuojame norimos formos bandeles.
8. Po to suformuotas bandeles dar pakildinkite maždaug 20-30 minučių. Prieš pat kepimą aptepkite kiaušinio plakiniu.
9. Galiausiai kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 15 minučių, kol gražiai pagels. Lepinkitės!
10. Rekomendacija: Daugiau mielinių bandelių receptų rasite: Mielinės bandelės.