Šis nuostabus kepinys sujungia klasikinių cinamoninių bandelių šiltumą su švelnių, prinokusių bananų saldumu, sukurdamas neprilygstamą skonių harmoniją, kuri pradžiugins visą šeimą. Minkšta, puri tešla, suvilgyta tirpstančiu cinamoniniu-bananiniu įdaru ir vainikuota kreminiu glajumi, tikrai pavers jūsų rytą ar popietės arbatos pertraukėlę ypatinga. Šios bandelės idealiai tinka šaltais savaitgalio rytais, kai norisi namų jaukumo ir saldaus malonumo. Tradicinės skandinaviškos kepimo tradicijos ir tropinių bananų skoniai šiame recepte susijungia į nepaprastai gardų desertą, kuris kvepia namų šiluma ir vaikystės prisiminimais.
Galimos ingredientų alternatyvos
Šiame recepte galite atlikti įvairių pakeitimų, pritaikydami jį pagal savo skonį ir turimus produktus:
- Vietoje įprasto pieno galite naudoti migdolų, kokosų arba sojų pieną, jei norite augalinės alternatyvos.
- Rudą cukrų galima pakeisti klevų sirupu, agavos nektaru arba kokosų cukrumi, išgaunant skirtingus aromatinius niuansus.
- Jei neturite graikinių riešutų, puikiai tiks ir lazdyno riešutai, migdolai arba pekanai.
- Kreminį sūrį glaiste galima pakeisti maskarponės sūriu arba graikišku jogurtu, norint gauti lengvesnį variantą.
- Bananų įdarą galima pagardinti šlakeliu romo esencijos arba trupučiu nutarkuoto apelsino žievelės, suteikiant papildomų aromatinių niuansų.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai
- Mielių tešlai ypač svarbi temperatūra – pienas turi būti šiltas, bet ne karštas, kad nesunaikintų mielių.
- Tešlą minkykite pakankamai ilgai, kol ji taps elastinga ir šilkinė. Tai užtikrins puikią bandelių tekstūrą.
- Rinkitės labai prinokusius bananus su tamsiai rudais taškeliais – jie yra saldesni ir lengviau sutrinama.
- Bandelių pjaustymo metu naudokite siūlą arba specialų peilį, kuris nesuspaus tešlos.
- Prieš kepimą leiskite bandelėms pakilti antrą kartą – tai garantuos purias, minkštas bandeles.
- Glaistą tepkite ant šiltų, bet ne karštų bandelių, kad jis nesutirptų visiškai, bet gražiai pasiskirstytų.
Atsakinėjama į Komentarą