Autorius apie receptą
Mielinės bandelės su mėsa, špinatais ir sūriu – tai nepaprastai gardus, sotus ir universalaus panaudojimo kepinys, kuris tinka tiek pietų stalui, tiek jaukiems savaitgalio pusryčiams. Šios bandelės yra ypač populiarios daugelyje Vidurio ir Rytų Europos virtuvių, kur mielinė tešla laikoma tradiciniu skanėstu. Minkštas, purus tešlos sluoksnis puikiai susilieja su sultingu mėsos, šviežių špinatų ir tirpstančio fermentinio sūrio įdaru, todėl kiekvienas kąsnis – tikra šilto namų maisto palaima.
Tokios bandelės dažnai kepamos šeimos šventėms, giminių susibūrimams ar tiesiog norint palepinti artimuosius kasdienybėje. Jas patogu pasiimti į darbą arba iškylą gamtoje, nes net ir atvėsusios jos išlieka skanios bei minkštos.
Be to, mielinę tešlą galima nesunkiai adaptuoti pagal turimus ingredientus, o įdarą praturtinti mėgstamais prieskoniais ar daržovėmis, taip sukuriant vis naujus skonių derinius.
Reklama
Reklama
Galimos ingredientų alternatyvos
- Kefyrą galima pakeisti rūgpieniu ar net natūraliu jogurtu, šiek tiek praskiestu vandeniu, kad gautųsi tinkamas skystis mielėms.
- Vietoje maltos mėsos puikiai tiks smulkiai pjaustyta vištienos krūtinėlė arba kalakutiena.
- Špinatus galima keisti rukola, lapiniais kopūstais (kale) arba smulkintais dilgėlėmis (pavasarį).
- Fermentinį sūrį galima pakeisti mocarela, o norint ryškesnio skonio – tarkuotu Džiugo tipo kietuoju sūriu.
- Vietoje aliejaus tešlai galima naudoti ištirpintą sviestą, kuris suteiks dar daugiau purumo.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai
- Tešlą visuomet geriau minkyti šiek tiek ilgiau, apie 8–10 minučių, kol ji taps elastinga ir nebelips prie rankų.
- Įdarui galima įberti truputį muskato riešuto ar šviežiai maltų juodųjų pipirų, tai pagyvins skonį.
- Bandeles geriausia formuoti vienodo dydžio, kad jos keptųsi tolygiai ir vienodai iškiltų.
- Jei norisi blizgesio, kiaušinio plakinį galima sumaišyti su šaukštu pieno – taip plutelė bus dar gražesnė ir minkštesnė.
- Bandeles galima iš anksto paruošti ir laikyti šaldytuve, o iškepus – užšaldyti, taip jos bus paruoštos bet kada greitam užkandžiui.
Atsiliepimai