Šios minkštos, aromatingos cinamoninės bandelės su kremišku maskarponės glaistu yra tobulas pasirinkimas jaukiam savaitgalio rytui ar šventiniam stalui. Tradicinis Skandinavijos kepinys, kuris per ilgus metus tapo mylimas visame pasaulyje, ypač populiarus rudens ir žiemos sezonu. Šis receptas atskleidžia visas paslaptis, kaip namuose pasigaminti bandelių, kurios savo skoniu ir tekstūra nenusileis geriausioms kepykloms.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Vietoje maskarponės galima naudoti riebią grietinėlę su kreminiu sūriu (santykiu 1:1)
- Rudąjį cukrų galima pakeisti kokosų cukrumi arba medumi
- Įprastą pieną galima keisti migdolų ar kokosų pienu
- Sviestą galima pakeisti kokosų aliejumi (tačiau tekstūra gali šiek tiek skirtis)
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Mielės būtinai turi būti kambario temperatūros
- Visi pieno produktai turėtų būti kambario temperatūros
- Tešlą minkyti reikia mažiausiai 10 minučių, kol taps elastinga
- Prieš kepant leisti bandelėms pakilti šiltoje vietoje 45-60 minučių
- Kepimo formą patartina iškloti kepimo popieriumi
Kalorijos
- Bendras kalorijas kiekis recepte: 3840 kcal
- Vienos porcijos (bandelės) kaloringumas: 320 kcal