Cinamoninės bandelės su maskarponės glaistu

2025-02-21 Autorius oSkanu.lt

Cinamoninės bandelės su maskarponės glaistu
Šios minkštos, aromatingos cinamoninės bandelės su kremišku maskarponės glaistu yra tobulas pasirinkimas jaukiam savaitgalio rytui ar šventiniam stalui. Tradicinis Skandinavijos kepinys, kuris per ilgus metus tapo mylimas visame pasaulyje, ypač populiarus rudens ir žiemos sezonu. Šis receptas atskleidžia visas paslaptis, kaip namuose pasigaminti bandelių, kurios savo skoniu ir tekstūra nenusileis geriausioms kepykloms. 

Galimos ingredientų alternatyvos
 

  • Vietoje maskarponės galima naudoti riebią grietinėlę su kreminiu sūriu (santykiu 1:1)
  • Rudąjį cukrų galima pakeisti kokosų cukrumi arba medumi
  • Įprastą pieną galima keisti migdolų ar kokosų pienu
  • Sviestą galima pakeisti kokosų aliejumi (tačiau tekstūra gali šiek tiek skirtis)


Reklama


Patiekalo gaminimo patarimai

 
  • Mielės būtinai turi būti kambario temperatūros
  • Visi pieno produktai turėtų būti kambario temperatūros
  • Tešlą minkyti reikia mažiausiai 10 minučių, kol taps elastinga
  • Prieš kepant leisti bandelėms pakilti šiltoje vietoje 45-60 minučių
  • Kepimo formą patartina iškloti kepimo popieriumi

Kalorijos
 
  • Bendras kalorijas kiekis recepte: 3840 kcal
  • Vienos porcijos (bandelės) kaloringumas: 320 kcal

Ingredientai

    Tešlai (12 bandelių):
    • Miltai: 500 g
    • Šiltas pienas: 250 ml
    • Šviežios mielės: 25 g
    • Cukrus: 100 g
    • Druska: 1/2 arbatinio šaukštelio
    • Kiaušiniai: 2 vienetai
    • Sviestas (minkštas): 75 g
    • Vanilės ekstraktas: 1 arbatinis šaukštelis
    Įdarui:
    • Rudasis cukrus: 150 g
    • Cinamonas: 2 valgomieji šaukštai
    • Sviestas (minkštas): 100 g
    Maskarponės glaistui:
    • Maskarponės sūris: 250 g
    • Maltų vanilės ankščių: 1/4 arbatinio šaukštelio
    • Cukraus pudra: 100 g
    • Grietinėlė: 50 ml

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradėsime nuo šilto pieno sumaišymo su šviežiomis mielėmis ir šaukšteliu cukraus. Palikime mišinį 10 minučių, kol mielės suaktyvės.
  2. 2. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, likusį cukrų ir druską. Į centrą įmuškite kiaušinius.
  3. 3. Supilkite mielių mišinį ir pradėkite minkyti tešlą. Po 5 minučių minkant, po truputį įdėkite minkštą sviestą.
  4. 4. Tešlą minkysime dar 10 minučių, kol ji taps elastinga ir lengvai atsiskirs nuo dubens sienelių.
  5. 5. Uždenkite dubenį drėgnu rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje 1 valandą, kol tešla padvigubės.
  6. 6. Tuo metu paruoškite įdarą: sumaišykite minkštą sviestą su ruduoju cukrumi ir cinamonu iki vientisos masės.
  7. 7. Pakilusią tešlą iškočiokite ant miltuoto paviršiaus į stačiakampį (maždaug 40x60 cm).
  8. 8. Tolygiai paskirstykite cinamono įdarą ant tešlos, palikdami 1 cm kraštą.
  9. 9. Susukite tešlą į ritinį, pradėdami nuo ilgosios pusės. Supjaustykite į 12 vienodo dydžio gabalų.
  10. 10. Sudėkite bandeles į paruoštą kepimo formą, uždenkite ir leiskite pakilti dar 45 minutes.
  11. 11. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C ir kepkite bandeles 25-30 minučių, kol gražiai paruduos.
  12. 12. Kol bandelės kepa, paruoškite glaistą: maskarponę išsukite su cukraus pudra ir vanile, įmaišykite grietinėlę iki vientisos konsistencijos.
  13. 13. Šiltas bandeles aptepkite paruoštu maskarponės glaistu.
Cinamoninės bandelės su maskarponės glaistu
Cinamoninės bandelės su obuoliais
(1)