Paprastos varškinės tešlos bandelės

2025-02-23 Autorius oSkanu.lt

Paprastos varškinės tešlos bandelės
Šios minkštos, kvapnios varškinės tešlos bandelės yra puikus pasirinkimas tiek pusryčiams, tiek popietinei arbatai. Apelsino žievelės aromatas suteikia šioms bandelėms ypatingą skonį, o varškė užtikrina minkštą ir purią tekstūrą. Šis receptas yra perduodamas iš kartos į kartą ir yra tapęs daugelio šeimų mėgstamiausiu kepinių receptu. Bandelės išlieka šviežios kelias dienas, jei laikomos sandariame inde. 

Galimos ingredientų alternatyvos
 

  • Vietoje varškės galima naudoti ricotta sūrį.
  • Apelsiną galima pakeisti citrina arba mandarinu.
  • Vietoj įprasto cukraus tinka ir rudasis cukrus.
  • Vanilinis cukrus gali būti pakeistas vanilės ekstraktu (1 arbatiniu šaukšteliu).
  • Galima naudoti speltų miltus vietoj įprastų kvietinių (reikės ~20% mažiau).


Reklama


Patiekalo gaminimo patarimai

 
  • Prieš kepimą tešlą galima palaikyti šaldytuve 30 minučių - taip ji bus lengviau formuojama.
  • Bandelių dydis turėtų būti vienodas, kad jos keptų tolygiai.
  • Orkaitę būtina įkaitinti iš anksto.
  • Kepimo skardą rekomenduojama iškloti kepimo popieriumi.

Ingredientai

    ~12 bandelių:
    • varškė: 250 gramų
    • kiaušiniai: 2
    • cukrus: 5 valgomųjų šaukštų
    • apelsinai: 1
    • kepimo milteliai: 15 gramų
    • druska: žiupsnelio
    • vanilinis cukrus: 1 valgomojo šaukšto
    • miltai: 300-350 gramų
    • pienas: 2 valgomųjų šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje į varškę suberiame cukrų, vanilinį cukrų, druską, įmušame kiaušinius, įtarkuojame apelsino žievelę bei įspaudžiame jo sultis.
  2. 2. Gerai išsukame, įsijojame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, viską kruopščiai išminkome. Jei tešla truputėlį limpa prie rankų, pavilgome jas aliejumi arba vandeniu (tešla turi būti ganėtinai kietoka, kad būtų galima suformuoti rutuliukus).
  3. 3. Kepame 190 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 12 minučių.
  4. 4. Ištraukiame iš orkaitės, aptepame pienu bei apibarstome cukrumi, tuomet dar pakepame apie 5-7 minutes, kol gražiai pagels.
  5. 5. Pastaba: Miltų kiekis priklauso nuo kiaušinių, apelsino dydžio, varškės drėgnumo bei miltų rūšies.
Paprastos varškinės tešlos bandelės
Paprastos varškinės tešlos bandelės
Paprastos varškinės tešlos bandelės
Paprastos varškinės tešlos bandelės
Paprastos varškinės tešlos bandelės
Paprastos varškinės tešlos bandelės
Keto bandelės burgeriams
(1)
Cinamoninės bandelės su obuoliais
(1)