Šios minkštos, kvapnios varškinės tešlos bandelės yra puikus pasirinkimas tiek pusryčiams, tiek popietinei arbatai. Apelsino žievelės aromatas suteikia šioms bandelėms ypatingą skonį, o varškė užtikrina minkštą ir purią tekstūrą. Šis receptas yra perduodamas iš kartos į kartą ir yra tapęs daugelio šeimų mėgstamiausiu kepinių receptu. Bandelės išlieka šviežios kelias dienas, jei laikomos sandariame inde.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Vietoje varškės galima naudoti ricotta sūrį.
- Apelsiną galima pakeisti citrina arba mandarinu.
- Vietoj įprasto cukraus tinka ir rudasis cukrus.
- Vanilinis cukrus gali būti pakeistas vanilės ekstraktu (1 arbatiniu šaukšteliu).
- Galima naudoti speltų miltus vietoj įprastų kvietinių (reikės ~20% mažiau).
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Prieš kepimą tešlą galima palaikyti šaldytuve 30 minučių - taip ji bus lengviau formuojama.
- Bandelių dydis turėtų būti vienodas, kad jos keptų tolygiai.
- Orkaitę būtina įkaitinti iš anksto.
- Kepimo skardą rekomenduojama iškloti kepimo popieriumi.