Skanios ir lipnios cinamoninės bandelės pagal Beatą

2025-04-10 Autorius oSkanu.lt

Skanios ir lipnios cinamoninės bandelės pagal Beatą
Šios skanios ir lipnios cinamoninės bandelės pagal Beatą - tai tikras namų kvapų ir šilumos simbolis. Purios, minkštos tešlos sluoksniai, persisunkę tirpstančiu sviestu ir aromatiniu cinamonu, sukuria nepakartojamą skonį, kuris primena vaikystę ir jaukius namų prisiminimus. Jos nesudėtingos gaminti, tačiau rezultatas visada nustebina ir sužavi net išrankiausius skonio vertintojus. 

Galimos ingredientų alternatyvos
 

Šiame recepte galite eksperimentuoti su keliais ingredientais: 

  • Pieną galite pakeisti augaliniu pienu, pavyzdžiui, migdolų, kokosų ar avižų pienu, jei norite veganiškos versijos.
  • Vietoje įprasto baltojo cukraus galite naudoti rudą cukrų, kokosų cukrų arba medų, kurie suteiks bandelėms gilesnį, karamelizuotą skonį.
  • "Ekstra" miltus galima pakeisti spelta miltais arba sumaišyti su pilno grūdo kvietiniais miltais santykiu 50:50 sveikesnei alternatyvai.
  • Įdarui galite papildomai įdėti smulkintų riešutų (graikinių, migdolų, lazdyno), razinų, džiovintų spanguolių arba obuolių gabaliukų.


Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Tešlos kildinimas yra vienas svarbiausių etapų ruošiant cinamonines bandeles - nepagailėkite laiko šiam procesui, nes tai užtikrins pūrumo kokybę.
  • Prieš kepimą bandeles galima aptepti plaktu kiaušiniu, kad jos įgautų gražią auksinę spalvą.
  • Iškepusias bandeles galima aptepti glajumi iš cukraus pudros ir pieno arba sūrio kremo glajumi, pagamintu iš kreminio sūrio, cukraus pudros ir vanilės ekstrakto.
  • Jei norite išlaikyti bandeles šviežias ilgiau, laikykite jas sandariame inde kambario temperatūroje iki 2 dienų arba šaldytuve iki 5 dienų.
  • Bandeles galima užšaldyti iki 3 mėnesių - prieš valgant, tiesiog atšildykite ir pašildykite mikrobanginėje krosnelėje arba orkaitėje.

Ingredientai

    • pieno: 250 mililitrų
    • sviesto: 60 gramų
    • mielių: 11 gramų
    • cukraus: 1 valgomojo šaukšto (+ žiupsnelio)
    • kiaušinių: 1
    • "Ekstra" miltų: 500 gramų
    • druskos: 1 arbatinio šaukštelio
    Įdarui:
    • kambario temperatūros sviesto: 120 gramų
    • cukraus: 150 gramų
    • cinamono: 2 arbatinių šaukštelių

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių pieną pakaitinkite beveik iki virimo.
  2. 2. Sudėkite sviestą, jį ištirpinkite.
  3. 3. Mieles ištrinkite su žiupsneliu cukraus bei šaukštu pasiruošto pieno. Palikite iki mielės pradės burbuliuoti.
  4. 4. Tuomet kiaušinį lengvai paplakite su cukrumi. Miltus sumaišykite su druska.
  5. 5. Į miltus pilkite mieles, pieną bei kiaušinį.
  6. 6. Maišykite tešlą šaukštu, kiek paminkiusios palikite keletą minučių pastovėti.
  7. 7. Po to tešlą minkykite iki ji taps vientisa, uždenkite rankšluosčiu bei palikite, kol pakils dvigubai.
  8. 8. Kočiokite maždaug 0,5 centimetro storio stačiakampį. Tepkite sviestu (pusę nurodyto kiekio) bei barstykite cinamonu, maišytu su cukrumi (daugiau nei pusę nurodyto kiekio).
  9. 9. Tada vyniokite, pjaustykite į 16 lygių dalių.
  10. 10. Likusiu sviestu ištepkite kepimo skardą, barstykite ją likusiu cukrumi su cinamonu.
  11. 11. Išdėliokite bandeles skardoje palikdamos maždaug 1-2 centimetrų tarpus.
  12. 12. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros.
  13. 13. Dar kartą pakilusias bandeles kepkite orkaitėje su vėjeliu maždaug pusvalandį. Lepinkitės!

Atsakinėjama į Komentarą

Grūdėtos bandelės su daug sėklų
(1)
Veganiškos cinamoninės bandelės su tofu glajumi
(1)
Mielinės bandelės su cinamonu
(35)