Autorius apie receptą
Ukrainietiškos pampuškos - tai itin skanios, purios, minkštos bandelės paskanintos žolelėmis bei česnakais. Jos įprastai yra patiekiamos su
ukrainietiškais barščiais, bet tinka su pačiomis įvairiausiomis sriubomis. Taip pat jas galima ragauti ir vienas. Mūsų šeimai jos taip patiko, kad tikrai gaminsime dar ne vieną ir ne du kartus. Esu, tiesiog visiškai tikra, kad privalote išmėginti šias pampuškas!
Reklama
Galimos ingredientų alternatyvos
- 3,5 % riebumo pieną galima keisti augaliniu pienu (avižų, sojų ar migdolų), tačiau gali šiek tiek pakisti tešlos skonis ir tekstūra.
- Vietoje saulėgrąžų aliejaus galima naudoti rapsų, alyvuogių ar net lydytą sviestą – jis suteiks šiek tiek kitokio aromato.
- Vietoje kvietinių miltų galima naudoti speltų arba dalį jų pakeisti pilno grūdo miltais, tačiau tai gali paveikti bandelių purumą.
- Jei neturite šviežių krapų ar petražolių, tiks ir džiovinti, nors skonis bus ne toks ryškus.
- Kiaušinį aptepimui galima keisti pienu ar augaliniu gėrimu su šiek tiek aliejaus – tai tinka veganinei versijai.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Nepakaitinkite pieno per stipriai – jis turi būti vos šiltas, kad mielės neprarastų aktyvumo.
- Tešlą minkykite tol, kol ji taps elastinga ir nebelips prie rankų – tai lemia bandelių struktūrą.
- Prieš kepimą būtinai palikite bandeles antram kildinimui – jos taps purios ir minkštos.
- Česnakinį aliejų tepkite iškart po išėmimo iš orkaitės – taip kvapas geriau įsigers į karštą plutelę.
- Norėdami intensyvesnio skonio, galite naudoti daugiau česnako arba pridėti šiek tiek tarkuoto parmezano į česnakinį mišinį.
Atsiliepimai