Minkštutėlės plėšomos mielinės bandelės su razinomis

2025-02-21 Autorius oSkanu.lt

Minkštutėlės plėšomos mielinės bandelės su razinomis
Minkštutėlės plėšomos mielinės bandelės su razinomis - tai tobulas pasirinkimas jaukiam šeimos pusryčių stalui ar popietinei arbatai. Šios bandelės išsiskiria savo ypatingu minkštumu ir švelniai saldžiu skoniu, kurį suteikia razinos ir rudas cukrus. Tradicinis lietuviškas receptas, perduodamas iš kartos į kartą, papildytas šiuolaikiniais gaminimo būdais, kad kiekvienas galėtų mėgautis tobulu rezultatu. Bandelės kepamos ratu, todėl jas patogu plėšyti ir dalintis su artimaisiais.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Kefyrą galima pakeisti rūgpienių arba natūraliu jogurtu.
  • Vietoje grietinės tinka naudoti maskarponės sūrį arba riebų graikišką jogurtą.
  • Razinas galima pakeisti džiovintomis spanguolėmis arba smulkintais džiovintais abrikosais.
  • Rudą cukrų galima pakeisti kokosų cukrumi arba įprastu baltuoju cukrumi.

Reklama


Patiekalo gaminimo patarimai

  • Tešlą minkykite mažiausiai 10 minučių, kad ji taptų elastinga ir gerai pakiltų.
  • Prieš naudojimą razinas pamerkite šiltame vandenyje 15 minučių.
  • Bandelės bus minkštesnės, jei tešlą minkysite rankomis, o ne virtuviniu kombainu.
  • Orkaitę įkaitinkite iš anksto, kad bandelės tolygiai iškeptų.

Kalorijos

  • Bendras kalorijas kiekis: 3600 kcal
  • Vienos porcijos (bandelės) kaloringumas: 300 kcal

Ingredientai

    • kefyras: 250 gramų
    • grietinė: 50 gramų
    • kiaušiniai: 2
    • cukrus: 1 stiklinės
    • druska: žiupsnelio
    • vanilinis cukrus
    • sviestas: 100 gramų
    • sausos mielės: 11 gramų
    • miltai: 600 gramų + 100 gramų
    • razinos
    • rudas cukrus (apibarstymui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje į kefyrą dedame grietinę, beriame druską, įmušame kiaušinius bei viską išmaišome. Pilame lydytą sviestą, dar kartelį išmaišome, atsidedame 3 valgomuosius šaukštus šio skysčio bandelėms aptepti.
  2. 2. Pašildome šią masę, beriame mieles, cukrų, vanilinį cukrų, razinas, įsijojame miltus, užminkome minkštą, bet prie rankų nelimpančią tešlą, uždengiame ir paliekame šiltai 60-90 minučių, kad pakiltų.
  3. 3. Tada iškilus tešlai, pasidarome 12 rutuliukų, juos truputį suplojame bei dedame ratu į 26–28 centimetrų skersmens kepimo skardą.
  4. 4. Paliekame pakilti apie 10–15 minučių.
  5. 5. Patepame plakiniu ir apibarstome rudu cukrumi.
  6. 6. Kepame 180 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 30-40 minučių.
  7. 7. Patiekiame ir skanaujame!
Mini bandelės su feta
(1)
Švediškos cinamoninės bandelės
(1)
Keto bandelės burgeriams
(1)
Cinamoninės bandelės su maskarponės glaistu
(1)