Nesaldžios užkandinės bandelės su čederio sūriu ir krapais

2020-05-31 Autorius San-Zar virtuviniai eksperimentai

Nesaldžios užkandinės bandelės su čederio sūriu ir krapais
Labai mėgstamos mano bandelės. Man jos labai tinka prie kai kurių sriubą arba pasiimti kaip užkandžius į kelionę. :)

Ingredientai

    Tešlai:
    • miltai: 2 stiklinių (+1 šaukšto)
    • kepimo milteliai: 1 šaukštelio
    • druska: 1 šaukštelio
    • margarinas: 175 gramų (arba sviestas)
    • kiaušiniai: 2 (lengvai išplakti)
    • grietinėlė: 0,5 stiklinės
    • čederio sūris: 125 gramų
    • krapai: 1 šaukšto
    Užtepimui:
    • kiaušiniai: 1 
    • pienas: 1 šaukšto

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių temperatūros.
  2. orkaitė įkaitinta iki 200 laipsnių temperatūros
  3. 2. Tuomet miltus sumaišome su druska ir kepimo milteliais.
  4. 3. Tada sudedame kubeliais supjaustyta sviestą ir grietinėlę.
  5. 4. Masę gerai išplakiame plaktuvu.
  6. 5. Šaukštą miltų sumaišome su krapais bei sūriu.
  7. 6. Tada suberiame čederio sūri ir krapų masę suberiame į tešlą.
  8. 7. Minkome kol sūris ir krapai pasiskirstys po masę.
  9. 8. Tada išminkome tešlą skritulio formos (maždaug 2 centimetrų storio) ir supjaustome taip, kaip galima matyti nuotraukoje.
  10. 9. Viršų patepame kiaušinio ir pieno plakiniu.
  11. 10. Galiausiai kepame orkaitėje maždaug 20-25 minutes arba kol išorė bus traški, o vidus pilnai iškepęs. Skanaujame!
  12. 11. Rekomendacija: Daugiau bandelių receptų rasite: Bandelės.
Kriaušės virtos raudonąjame vyne
(3)
Gimtadienio vaišės, užkandžiai - stalas suaugusiems
(3)
Virtų pupelių užtepėlė
(1)
Traškūs kalmarų žiedai su padažu
(10)
Keptas camembert sūris su uogiene
(2)