Naminės kesadilijos su faršu ir čederio sūriu

2024-10-01 Autorius braske_ir_pipirai

Naminės kesadilijos su faršu ir čederio sūriu
Naminės kesadilijos su faršu – tai meksikietiškas patiekalas, kuris puikiai tinka kaip greita ir soti vakarienė. Faršas yra lengvai pakepamas su mėgstamais prieskoniais (česnaku, paprika, čili milteliais) ir maišomas su papildomais ingredientais, tokiais kaip kukurūzai, pupelės ar svogūnai, kad suteiktų dar daugiau skonio. Kesadilijos gaminamos tortilijas užpildant sūriu, faršu ir kitais pasirinktais priedais, po to kepamos keptuvėje arba orkaitėje, kol išorė tampa traški, o sūris viduje ištirpsta. Patiekiama su grietine, guakamole ar salsos padažu.

Redaktorės Vaidos komentaras - kepant faršą jį dar galima papildyti konservuotais kukurūzais, raudonosiomis pupelėmis, pjaustytomis paprikomis, jelapeno ar čili pipirais ir kitais mėgstamais priedais. Pritaikykite kesadilijas savo skoniui. 

Ingredientai

    Įdarui:
    • Malta jautiena: 0,5 kg
    • Svogūnas: 1 vnt. (nedidelis)
    • Česnakai: 2 skiltelės
    • Taco prieskoniai: 3 arb. š.
    • Salsos padažas: 230 g 
    • Čederio sūris: 200 g (tarkuotas)
    • Pilno grūdo tortilijos: 8 vnt
    • Aliejus: kepimui
    Gvakamolei:
    • Avokadai: 3 vnt.
    • Pomidorai: 1 vnt.
    • Mėlynasis svogūnas:  1 vnt.
    • Citrinos sultys: 0,5 vnt.
    • Druska: pagal skonį
    • Pipirai: pagal skonį
    • Kalendra: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Maltą jautieną sudėti į gerai įkaitintą keptuvę. Šalia suberti smulkiai pjaustytą svogūną ir traiškytas česnako skilteles. Gerai išmaišyti. Suberti Taco prieskonius ir dar pakepti kol mėsa bus pilnai iškepusi.
  2. 2. Į keptuvę supilti salsos padažą ir viską troškinti 5-10 min.
  3. 3. Ant pusės tortilijos užberti tarkuoto čederio sūrio, uždėti paruoštos jautienos ir dar pabarstyti sūrio. Užlenkti kitą pusę ir tokią perlenktą tortiliją kepti keptuvėje kol sūris išsilydis ir tortilija įgaus auksinę spalvą.
  4. 4. Gvakamolei avokadus sudėti į dubenį ir sutrinti šakute. Šalia suberti smulkiai pjaustytą svogūną, pomidorą (be sėklų), įspausti citrinos sultis, pagardinti druska, pipirais ir smulkinta kalendra. Išmaišyti. Patiekti kartu su kesadilijomis.
Naminės kesadilijos su faršu ir čederio sūriu
Recepto autorius braske_ir_pipirai

Atsakinėjama į Komentarą

Skanus padažas balandėliams
(3)
Maltos mėsos vainikas
(4)
Kesadilijos su malta mėsa ir daržovėmis
(2)