Autorius apie receptą
Naminės kesadilijos su faršu – tai meksikietiškas patiekalas, kuris puikiai tinka kaip greita ir soti vakarienė. Faršas yra lengvai pakepamas su mėgstamais prieskoniais (česnaku, paprika, čili milteliais) ir maišomas su papildomais ingredientais, tokiais kaip kukurūzai, pupelės ar svogūnai, kad suteiktų dar daugiau skonio. Kesadilijos gaminamos tortilijas užpildant sūriu, faršu ir kitais pasirinktais priedais, po to kepamos keptuvėje arba orkaitėje, kol išorė tampa traški, o sūris viduje ištirpsta. Patiekiama su grietine, guakamole ar salsos padažu.
Kepant faršą jį dar galima papildyti konservuotais kukurūzais, raudonosiomis pupelėmis, pjaustytomis paprikomis, jalapeno ar čili pipirais ir kitais mėgstamais priedais. Pritaikykite kesadilijas savo skoniui.
Reklama
Galimos ingredientų alternatyvos - Maltą jautieną galima pakeisti malta kiauliena, vištiena ar kalakutiena, o vegetarams - maltu sojos produktu arba smulkiai pjaustytais grybais.
- Čederio sūrį galima pakeisti Gouda, Mozzarella ar net fermentinio sūrio mišiniu.
- Jeigu neturite Taco prieskonių, galite pasigaminti savus sumaišydami maltą kumino, čili, paprikų miltelius, džiovintą oreganą ir druską.
- Tortilijas galima rinktis ne tik iš pilno grūdo, bet ir iš kukurūzų miltų (tradicinė meksikietiška versija) arba paprastas kvietines.
- Salsos padažą galima pakeisti tiesiog smulkintais konservuotais pomidorais su prieskoniais arba pasigaminti šviežią salsą iš pomidorų, svogūnų ir žalumynų.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai
Reklama
- Kad kesadilijos būtų dar skanesnės, rekomenduojama tortilijas prieš kepimą šiek tiek patepti sviestu – taip jos įgaus dar traškesnę tekstūrą.
- Faršą rekomenduojama labai gerai iškepti, kad neliktų drėgmės, kitaip kesadilijos gali tapti per minkštos.
- Sūrį geriausia tarkuoti patiems, nes jau paruoštas tarkuotas sūris dažnai turi krakmolo priedų, kurie neleidžia jam tinkamai išsilydyti.
- Kepant kesadilijas keptuvėje, naudokite vidutinę ugnį, kad tortilijos nesudegtų, o sūris spėtų išsilydyti.
- Patiekite kesadilijas iš karto po kepimo, kol jos dar karštos ir sūris ištirpęs.
Atsiliepimai