Kiaušinių ir sūrio vyniotinis su faršu

2025-03-26 Autorius oSkanu.lt

Kiaušinių ir sūrio vyniotinis su faršu
Kiaušinių ir sūrio vyniotinis su faršu – tai nepaprastai skanus ir sotus patiekalas, kuris puikiai tinka tiek kasdieniams pietums, tiek šventiniam stalui. Šis vyniotinis išsiskiria savo purus, sultinga tekstūra ir turtingu skoniu, kuris patiks visai šeimai. Minkštas sūrio ir kiaušinių pagrindas puikiai dera su prieskoniais paskanintu faršu, sukurdamas harmoningą skonių derinį. Vyniotinis gali būti patiekiamas tiek šiltas, tiek šaltas, todėl jį galima paruošti iš anksto, o tai ypač patogu planuojant šventines vaišes ar didelį susibūrimą. Patiekalas puikiai dera su šviežiomis daržovėmis, įvairiais padažais ar tiesiog gali būti mėgaujamasi vienu. 

Galimos ingredientų alternatyvos
 

  • Vietoje fermentinio sūrio galite naudoti kietą arba pusiau kietą sūrį, pavyzdžiui, "Džiugą", "Parmezaną" arba "Gouda". 
  • Jei norite sumažinti kalorijas, galite dalį majonezo pakeisti natūraliu jogurtu. 
  • Mėsos faršui tinka kiauliena, jautiena, vištiena ar kalakutiena, arba jų mišinys. Vegetarai gali ruošti vyniotinį su grybų ar daržovių įdaru. 
  • Česnaką galima pakeisti česnako milteliais, o jei nemėgstate aštraus skonio, jo galima visai atsisakyti. 

Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder


Patiekalo gaminimo patarimai
 

  • Sėkmingam vyniotinio pagaminimui labai svarbu gerai įkaitinti orkaitę prieš kepimą. 
  • Kepimo skardą rekomenduojama iškloti kokybiškų kepimo popieriumi, kad vyniotinis lengvai atsiskirtų. 
  • Sūrio masę rekomenduojama paskirstyti tolygiai, kad pagrindas iškeptų vienodai. 
  • Faršą geriausia dėti ant jau atvėsusio pagrindo – taip bus lengviau suvynioti. 
  • Vyniotinį suvyniokite atsargiai, bet tvirtai, kad nesusidarytų oro tarpai. 
  • Jei norite, kad vyniotinio viršus būtų auksinės spalvos, prieš baigiant kepti galite jį patepti kiaušinio plakiniu. 

Ingredientai

    • kiaušiniai: 5
    • majonezas: 250 gramų
    • tarkuotas fermentinis sūris: 350 gramų
    • grietinė: 50 gramų
    • faršas: 400 gramų
    • svogūnai: 1
    • kiaušiniai: 1 (papildomai)
    • česnakas
    • druska
    • pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje dubenyje sumaišykite sūrį su grietine, majonezu bei 5 kiaušiniais. Plakti nereikia.
  2. 2. Kepimo skardą išklokite su kepimo popieriumi bei supilkite gautą masę. Gražiai paskirstykite per visą skardą.
  3. 3. Tuomet kepkite iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20 minučių.
  4. 4. Tada smulkiai supjaustykite svogūną bei česnaką. Dėkite į mėsos faršą.
  5. 5. Suberkite prieskonius, įmuškite kiaušinį bei viską gerai išmaišykite.
  6. 6. Po to ant iškepto pagrindo sudėkite mėsą bei nuo trumpesniosios kraštinės suvyniokite vyniotinį.
  7. 7. Dėkite atgal į orkaitę bei kepkite 190 laipsnių temperatūroje maždaug 30-40 minučių.
  8. 8. Patiekite ir skanaukite!

Danutė

Naudingas
(5)
Reikės pabandyti?
Atsakyti

Rita

Naudingas
(2)
Bandžiau, labai skanu, galima valgyti ir be duonos?
Atsakyti

Justinas

Naudingas
(0)
Viską galima valgyti be duonos. Tiesą sakant, man be duonos dar skaniau, kad ir dešrą valgyti. Nes duona užgožia skonį to ją su ja valgai. Šiaip man duona aplamai yra neskani, kaip ir alus visas neskanus, bet geriu kad kaušteltų į galvą, o duoną valgau kad sočiau būtų, o ne kad su ja skaniau.

Laimutė Menkovė

Naudingas
(0)
Labai skanus, visa šeimyna išgyrė
Atsakyti

Aldona

Naudingas
(0)
Labai skanu, valgėm ir nežinojom kas per patiekalas...
Atsakyti

Justinas

Naudingas
(0)
Įdėkit miltų tris šaukštus, gaunasi tvirtesnis ir sotesnis padas, negu vien iš kiaušinių. Į mėsą galima įdėti šaldytų spanguolių, gero skonio priduoda.
Atsakyti

Atsakinėjama į Komentarą

Shish kebab - Šis kebabas | Receptas
(5)
Makaronų apkepas su faršu
(27)
Kotletai su įdaru | Receptas
(36)