Kiaulienos maltinukai su bulvių košės ir sūrio įdaru

Autorius apie receptą

Kiaulienos maltinukai su bulvių košės ir sūrio įdaru – tai soti, namų šilumą ir komfortą primenanti vakarienė, kuri puikiai tinka tiek darbo dienoms, tiek savaitgalio šeimos pietums. Šis patiekalas sujungia gardų, minkštą kiaulienos faršą su švelniu bulvių košės ir lydyto sūrio įdaru, o viską papildo traški pluta, susiformuojanti kepant orkaitėje. Tai vienas iš tų patiekalų, kurio skonis sugražina į vaikystę ir sukuria jausmą, tarsi būtum svečiuose pas močiutę. 

Šis receptas ne tik maloniai nustebins skonio receptorius, bet ir leidžia kūrybiškai prisitaikyti pagal tai, ką turite šaldytuve – bulvių košę galite ruošti iš vakarykščių bulvių, o vietoj mocarelos naudoti kitus sūrius. Tai ekonomiškas, bet kartu nepaprastai skanus sprendimas. 


Reklama

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Kiaulienos faršą galima keisti vištienos, kalakutienos ar net maltu jautienos faršu, priklausomai nuo pageidaujamo skonio ar sveikatingumo principų.
  • Mocarelos sūrį galima pakeisti fermentiniu sūriu, „Džiugu“, „Ementaliu“ ar net pelėsiniu sūriu tiems, kurie mėgsta intensyvesnį skonį.
  • Vietoje džiūvėsėlių galima naudoti avižinius dribsnius ar maltus kukurūzų dribsnius – tai suteiks papildomo traškumo.
  • Bulvių košę galima ruošti iš saldžiųjų bulvių – gausite saldesnį, įdomesnį skonį.
  • Žalumynus galima pasirinkti pagal sezoną: petražoles, krapus, svogūnų laiškus ar špinatus.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Bulvių košę naudokite visiškai atvėsusią – taip įdaras geriau laikysis formoje ir neišbėgs.
  • Jei norisi papildomo skonio, į bulvių košę galite įmaišyti česnako ar skrudintų svogūnų.
  • Faršą galima pagardinti tarkuotu svogūnu, garstyčiomis ar šlakeliu grietinėlės – tai suteiks sultingumo.
  • Kad maltinukai neiširtų kepant, formuokite juos sandariai, stipriai prispausdami kraštus.
  • Prieš kepant galima maltinukus apvolioti džiūvėsėliuose arba manų kruopose – pluta bus dar traškesnė.

Ingredientai

    • kiaulienos faršas: 500 gramų
    • kiaušiniai: 1
    • džiūvėsėliai: 2 valgomųjų šaukštų
    • svogūnai: 1
    • prieskoniai mėsai
    • žalumynai
    • druska
    • bulvių košė (iš 2-3 bulvių)
    • mocarelos sūris

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia sumaišome kiaulienos faršą su recepte nurodytais produktais (išskyrus bulvių koše) bei padarome 10 plokščių kotletukų.
  2. 2. Tuomet bulvių košę pagardiname žaluma bei pasiruošiame pailgus rutuliukus – tai bus maltinukų įdaras. Liko tik mėsos farše "paslėpti" paruoštą bulvių košės įdarą.
  3. 3. Tada maltinukus sudedame į aliejumi suteptą kepimo formą bei užpilame padažu, kuriam tik sumaišome nurodytus produktus.
  4. 4. Tada ant maltinukų užbarstome sutarkuoto mocarelos sūrio bei uždengusios folija orkaitėje įkaitintoje iki 200 laipsnių temperatūros kepame apie 35 minutes.
  5. 5. Skanaujame su mėgstamomis daržovėmis ir padažu!

Atsiliepimai

Aurelija

Tiesiog tobulas ir skanus patiekalas :)
Atsakyti
Maltos avienos šašlykas - kebabas
(2)