O šiandien rodau bene geriausią savo atradimą - mėsos kukulius su ryžiais, troškintus keptuvėje. Visa jų paslaptis labai skaniame baltame padaže. Patiko be galo. Tikrai gaminsiu dar ne vieną kartą, imkite šį fantastišką receptą jau dabar!
Ingredientai
kiaulienos faršas: 500 gramų
virti ryžiai: 100 gramų
svogūnai: 1
kiaušiniai: 1
džiovinti špinatai: šiek tiek
prieskoniai maltai mėsai: šiek tiek
druska: šiek tiek
aliejus: trupučio (kepimui)
miltai: šiek tiek (apvoliojimui)
Padažui:
sultinys: 400 mililitrų
grietinė: 3 šaukštų
sviestas: 2 šaukštų
miltai: 2 šaukštų
druska: trupučio
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių į faršą sudedame ryžius, įmušame kiaušinį, sudedame susmulkintą svogūną, pagardiname mėsos prieskoniais bei druska, suberiame džiovintus špinatus ir gerai išmaišome.
2. Tuomet suformuojame kamuoliukus, apvoliojame miltuose bei kepame keptuvėje įkaitintame aliejuje. Iškepus, perdedame į lėkštę.
3. Tada keptuvėje ištirpiname sviestą, suberiame miltus bei nuolatos maišydami, supilame sultinį, sudedame grietinę bei pagardiname druska.
4. Kai jau padažas sutirštės, į jį sudedame kukulius bei dar pakepiname maždaug 60 sekundžių.
5. Garnyrui labai rekomenduojame pasirinkti bulvių košę arba virtas bulves. Skanaus!
As
Atsakyti