Maltos mėsos kukuliai pomidorų padažo - grietinės padaže

2025-02-10 Autorius oSkanu.lt

Maltos mėsos kukuliai pomidorų padažo - grietinės padaže
Jeigu norite pagaminti pačius skaniausius mėsos kukulius, tai pačiu laiku atrado šį labai gerą receptą. Man asmeniškai tai pats geriausias iš visų mėgintų receptas. Kai jau turiu faršo ir pritrūksta idėjų ką pagaminus, visada pasirenku šį patiekalą. Pomidorų padažo ir grietinės padažas pakelia šį patiekalą į visiškai kitą lygį. Vakarienės metu nei vienos šeimos narys neprataria nei žodžio, nes būna taip įsijautę į tobulo patiekalo valgymą. Pasigaminkite ir suprasite ką aš noriu Jums pasakyti.

Aš pati šį kartą šiuos mėsos kukulius patiekiau su bulvių dubenėliais, bet puikiai tinka ir bulvių koše, gardinta muskatu bei šviežių daržovių salotomis. Taip pat labai gardu valgyti ir su virtais ryžiais

Galimos ingredientų alternatyvos
 

  • Vietoje jautienos ir kiaulienos faršo galite naudoti kalakutienos faršą ar vištienos faršą, jei norite lengvesnio patiekalo.
  • Jei neturite šviežių saliero stiebų, galite naudoti saliero šaknis arba praleisti šį ingredientą.
  • Grietinę galima pakeisti graikišku jogurtu arba riebiu rūgpieniu.
  • Vietoje garstyčių galima naudoti garstyčių miltelius (1/2 šaukštelio).
  • Pomidorų padažą galima pakeisti šviežiais smulkintais pomidorais arba pomidorų pasta sumaišyta su šlakeliu vandens.


Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Faršą geriausia palikti marinuotis bent 30 minučių, tačiau jei turite laiko, palikite jį šaldytuve net kelioms valandoms – taip skonis bus dar sodresnis.
  • Kukulius formuokite šlapiomis rankomis – taip jie nelips prie delnų.
  • Nepamirškite kukulių kepti tik iš išorės – viduje jie baigs kepti troškinami padaže.
  • Jei mėgstate tirštesnį padažą, galite padidinti miltų kiekį iki 1,5 šaukšto.
  • Patiekalą galima pagaminti iš anksto – pašildytas kitą dieną jis būna netgi skanesnis!

Ingredientai

    • faršas: ~1 kilogramo (naudotas jautienos faršas perpus su kiaulienos faršu)
    • garstyčios: 1 arbatinio šaukštelio
    • pomidorų padažas: 2 arbatinių šaukštelių
    • majonezas: 2 valgomųjų šaukštų
    • džiovintas salieras, muskatas, pipirai arba kiti mėgstami prieskoniai (aš naudoju gruziniškus)
    • kiaušiniai: 1
    • morkos: 1
    • tarkuoti kopūstai: 4 valgomųjų šaukštų
    • svogūnai: 1 (didesnio)
    • saliero stiebai: 1
    • aliejus
    Padažui:
    • pomidorų padažas: 2 valgomųjų šaukštų
    • grietinė: 1 valgomojo šaukšto
    • miltai: 1 valgomojo šaukšto

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių į faršą dėkite garstyčias, pomidorų padažą, majonezą, druską ir prieskonius, išmaišykite bei palikite maždaug pusvalandžiui pasimarinuoti.
  2. 2. Tuo tarpu svogūną supjaustykite kubeliais.
  3. 3. Pusę svogūnų pakepinkite. Morką bei kopūstą sutarkuokite burokinės tarkos pagalba. Į mėsytę berkite kopūstus bei morkas, atvėsusius svogūnus, muškite kiaušinį ir gerai išminkykite.
  4. 4. Drėgnomis rankomis formuokite nedidelius kukuliukus
  5. 5. Lengvai apkepkite juos keptuvėje.
  6. 6. Tada dėkite į puodą, užpilkite verdančio vandens, berkite likusį svogūną, kubeliais supjaustytą saliero lapkotį ir druskytės.
  7. 7. Kai jau užverda supilkite stiklinėje sumaišytus pomidorų padažą, grietinę bei truputį vandens. Ant mažos ugnies troškinkite maždaug pusvalandį.
  8. 8. Pabaigoje padažą sutirštinkite šaukštu miltų (miltus sumaišykite su trupučiu šalto vandens bei supilkite į padažą).
  9. 9. Patiekite ir mėgaukitės!

Atsakinėjama į Komentarą

Maltos mėsos zrazai su grybais
(1)