Jeigu norite pagaminti pačius skaniausius mėsos kukulius, tai pačiu laiku atrado šį labai gerą receptą. Man asmeniškai tai pats geriausias iš visų mėgintų receptas. Kai jau turiu faršo ir pritrūksta idėjų ką pagaminus, visada pasirenku šį patiekalą. Pomidorų padažo ir grietinės padažas pakelia šį patiekalą į visiškai kitą lygį. Vakarienės metu nei vienos šeimos narys neprataria nei žodžio, nes būna taip įsijautę į tobulo patiekalo valgymą. Pasigaminkite ir suprasite ką aš noriu Jums pasakyti.
Aš pati šį kartą šiuos mėsos kukulius patiekiau su bulvių dubenėliais, bet puikiai tinka ir
bulvių koše, gardinta muskatu bei šviežių daržovių salotomis. Taip pat labai gardu valgyti ir su
virtais ryžiais.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Vietoje jautienos ir kiaulienos faršo galite naudoti kalakutienos faršą ar vištienos faršą, jei norite lengvesnio patiekalo.
- Jei neturite šviežių saliero stiebų, galite naudoti saliero šaknis arba praleisti šį ingredientą.
- Grietinę galima pakeisti graikišku jogurtu arba riebiu rūgpieniu.
- Vietoje garstyčių galima naudoti garstyčių miltelius (1/2 šaukštelio).
- Pomidorų padažą galima pakeisti šviežiais smulkintais pomidorais arba pomidorų pasta sumaišyta su šlakeliu vandens.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Faršą geriausia palikti marinuotis bent 30 minučių, tačiau jei turite laiko, palikite jį šaldytuve net kelioms valandoms – taip skonis bus dar sodresnis.
- Kukulius formuokite šlapiomis rankomis – taip jie nelips prie delnų.
- Nepamirškite kukulių kepti tik iš išorės – viduje jie baigs kepti troškinami padaže.
- Jei mėgstate tirštesnį padažą, galite padidinti miltų kiekį iki 1,5 šaukšto.
- Patiekalą galima pagaminti iš anksto – pašildytas kitą dieną jis būna netgi skanesnis!
Atsakinėjama į Komentarą