Tiesą pasakius ganėtinai ilgai sukau galvą kaip šį patiekalą pavadinti. Tai tarsi kalakutienos kotletai iškepti orkaitėje arba juos galima būtų pavadinti ir mažais kebabais. Kad ir kaip juos bepavadintum tokie kalakutienos iešmeliai yra labai skanūs, kiek kitokio, netradicinio skonio, kuris primena Artimųjų Rytų šalių patiekalus. Kalakutienos iešmelius galite patiekti kaip tik norisi - su virtais ryžiais, bulvėmis, šviežiomis, virtomis arba troškintomis daržovėmis, salotomis, įvairiausiais padažais, gaminti suktinukus ir taip toliau. Kaip galite matyti iš nuotraukų aš šiuos iešmelius patiekiau su jogurtiniu padažu ir orkaitėje iškeptomis žirnių ankštimis. Buvo labai skani, gaivi ir lengva vakarienė.
Kalakutienos iešmelius galite kepti ne tik orkaitėje, bet ir lauke ant grilio. Žinoma, iešmeliai kepti ant grilio ir įgavę dūmo skonį gaunasi dar gardesni. Tiesa, kalakutienos faršą tokiems iešmeliams paruošti geriausia būtų rinktis kiek riebesnį, tuomet iškepusi mėsa bus sultingesnė.