Kalakutienos kotletai su grietinėle ir persiladu

2025-03-11 Autorius oSkanu.lt

Kalakutienos kotletai su grietinėle ir persiladu
Paskutiniu metu aš niekaip negaliu sustoti ir patiekalų negardinti persilado prieskoniais. Man tai didžiulis atradimas virtuvėje, kad jau pradedu save graužti kodėl šitaip nedariau anksčiau. Bet liaudyje yra sakoma, geriau vėliau negu niekada. O dabar apie šiuos kalakutienos kotletus, jie gaunasi minkšti, sultingi ir mažyčiai. Su malonumu valgė visa mano šeima, verti Jūsų išbandymo.

Galimos ingredientų alternatyvos 

Jei neturite galimybės įsigyti kalakutienos, šį receptą puikiai galite pritaikyti naudodami vištieną, jautienos faršą arba netgi kiaulieną. Grietinėlę galima pakeisti natūraliu jogurtu arba grietine, jei norite šiek tiek mažiau kalorijų. Šviežius prieskonius, tokius kaip petražolės, galima pakeisti kitomis žalumynų rūšimis – krapais, baziliku ar kalendromis. Raudonėlį galima keisti šviežiomis arba džiovintomis čiobrelių, rozmarinų ar šalavijų žolelėmis. 

Reklama


Patiekalo gaminimo patarimai
 

Formuojant kotletus labai svarbu, kad masė būtų gerai išmaišyta ir pakankamai drėgna – tai užtikrins, kad kotletai išliks sultingi ir minkšti. Rekomenduojama prieš kepimą kotletus bent 30 minučių palaikyti šaldytuve, kad masė stabilizuotųsi ir kotletai lengviau išlaikytų formą. Kepant svarbu neperkaitinti aliejaus – vidutinė temperatūra padės kotletams tolygiai iškepti, nepridegant iš išorės ir tinkamai iškepant vidų. Persilado prieskonius geriausia ruošti prieš pat patiekiant, kad neprarastų savo šviežumo ir aromato. 

Ingredientai

    • smulkinta kalakutiena: 1 kilogramo
    • kiaušiniai: 1
    • česnakas: 1 skiltelės
    • svogūnai: 1
    • džiovintas raudonėlis: 1 arbatinio šaukštelio
    • grietinėlė: 100 mililitrų
    • druska: pagal skonį
    • baltieji pipirai: žiupsnio
    • aliejus (kepimui)
    Persilado prieskoniams:
    • petražolės: ryšulėlio
    • česnakas: 2 skiltelių
    • druska: žiupsnio
    • alyvuogių aliejus: 1 valgomojo šaukšto

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių į kalakutieną muškite kiaušinį ir supilkite grietinėlę.
  2. 2. Tuomet berkite susmulkintą česnaką ir svogūną, raudonėlį, druską bei pipirus. Masę gerai išmaišykite.
  3. 3. Formuokite mažus kalakutienos kotletukus ir kepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje, iš visų pusių, kol dailiai apskrunda.
  4. 4. Mes pasirinkome valgyti su apvirtomis bei apkeptomis bulvėmis, kotletus patiekus su persilado prieskoniais. Parašysiu kaip jas pasiruošiau, jei kam įdomu.
  5. 5. Petražoles nuplaukite ir nusausinkite. Česnaką nulupkite. Petražoles ir česnaką pasmulkinkite iki vientisos masės, galite supjaustyti peiliu ir pasidarbuoti maisto smulkintuvo pagalba. Įmaišykite jūros druską. Apšlakstykite aliejumi.
  6. 6. Aišku, galite patiekti ir su savo mėgstamu garnyru ir skanaus!
Skaniausias birus plovas su kalakutiena orkaitėje
(4)
Kalakutienos kukuliai su ryžių makaronais ir daržovėmis
(1)