Kalakutienos kotletai su obuoliais

2025-02-20 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

Kalakutienos kotletai su obuoliais
Kalakutienos kotletai su obuoliais - tai puikus klasikinio kotleto receptas su netikėtu posūkiu. Šis patiekalas išsiskiria ypatingu švelnumu ir sultingumu, kurį suteikia obuoliai. Tai puikus pasirinkimas tiek kasdieniam šeimos stalui, tiek šventinėms vakarienėms. Kotletai yra lengvesni nei tradiciniai kiaulienos ar jautienos kotletai, o obuoliai suteikia malonų vaisių aromatą ir natūralų saldumą. 


Galimos ingredientų alternatyvos
 
  • Kalakutieną galima pakeisti vištiena arba triušiena.
  • Vietoje įprastų obuolių tinka kriaušės arba rūgštesni obuoliai kaip Antaniniai ar Granny Smith.
  • Džiūvėsėlius galima pakeisti maltu avižiniu ar pilno grūdo kviečių džiūvėsėliu.
  • Galima naudoti raudonuosius arba paprastuosius svogūnus.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Mėsą geriausia rinktis šviežią ir smulkinti namuose.
  • Obuolius geriausia rinktis kietus ir rūgštelesnius - taip kotletai bus skanesni.
  • Prieš kepant kotletus, leiskite jiems pastovėti šaldytuve 30 minučių - taip jie geriau išlaikys formą.
  • Kepant naudokite vidutinę temperatūrą, kad kotletai iškeptų tolygiai.

Kalorijos
 
  • Bendras patiekalo kaloringumas: 1680 kcal
  • Vienos porcijos (1 kotletas) kaloringumas: 280 kcal

Ingredientai

    • švieži smulkinta kalakutiena: 700 gramų
    • obuoliai: 2
    • svogūnai: 2 (nedidelių)
    • kiaušiniai: 1
    • česnakai: 2 skiltelių
    • druska
    • pipirai
    • džiūvėsėliai
    • aliejus: kepimui

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje svogūnus bei obuolius susmulkiname nedideliais kubeliais. Nedideliame kiekyje įkaitinto aliejaus apkepiname svogūnus, tuomet beriame obuolius bei kepame, kol šiek tiek suminkštės. Atvėsiname.
  2. 2. Tada į susmulkintą kalakutieną beriame susmulkintas česnako skilteles, sukrečiame svogūnus bei obuolius, įmušame kiaušinį ir ganėtinai gerai išminkome. Pagal skonį pasūdome, beriame pipirų bei dar kartelį pakankamai gerai išminkome.
  3. 3. Po to suformuojame kotletus.
  4. 4. Apvoliojame juos džiūvėsėliuose iš abiejų pusių bei kepame įkaitintame aliejuje, kol gerai iškeps.
  5. 5. Rekomenduojame valgyti su mėgstamomis salotomis ar kitu pamėgtu garnyru. Skanaus!
Rumuniški kotletai - CHIFTELE
(6)