Kalakutienos filė maltinukai su kreminiu sūreliu

2025-03-10 Autorius oSkanu.lt

Kalakutienos filė maltinukai su kreminiu sūreliu
Kalakutienos maltinukai - šitaip aš juos kartais pagaminu savo šeimos pietums. Kartais sugalvoju vis naujų idėjų, kad tie patys maltinukai būtų vis kitokio skonio. Šį kartą gaminau kalakutienos maltinukus su kreminiu sūreliu. Jo dėka maltinukai gavosi sultingi ir minkštučiai. Tikrai labai verti Jūsų dėmesio ir išmėginimo.

Galimos ingredientų alternatyvos 

Nors recepte naudojama kalakutienos filė, puikiai tiks ir vištienos filė arba malta kiauliena, jei norite kitokio skonio. Kreminį sūrelį galima pakeisti rikotos sūriu arba maskarponės sūriu, priklausomai nuo to, ką turite namuose. Jei neturite džiovinto raudonėlio, galite naudoti džiovintus bazilikus arba mėtas. Saldžiosios paprikos miltelius galima pakeisti rūkyta paprika, jei mėgstate intensyvesnį skonį. Vietoj šviežio česnako galima naudoti česnako miltelius – maždaug pusę arbatinio šaukštelio. Tiems, kurie vengia kiaušinių, galima naudoti šaukštą smulkintų linų sėmenų, sumaišytų su dviem šaukštais vandens. 

Reklama


Patiekalo gaminimo patarimai
 

Norint išgauti pačius sultingiausius maltinukus, stenkitės nepermaišyti faršo – pakanka tiesiog sumaišyti ingredientus, kol jie tolygiai pasiskirstys. Formuojant maltinukus, rankų pirštus galima šiek tiek sudrėkinti vandeniu, kad farš­as neliptų prie rankų. Kepant svarbu neperkaisti aliejaus, nes maltinukai gali per greitai apskrusti iš išorės, bet likti žali viduje. Idealu kepti ant vidutinės kaitros. Jei turite termometrą, įsitikinkite, kad maltinukų vidaus temperatūra pasiekė 74°C – tai užtikrins, kad mėsa tikrai iškepusi. Prieš patiekiant, leiskite maltinukams pastovėti keletą minučių – taip sultys pasiskirstys tolygiai. 

Ingredientai

    • kalakutienos filė: 600 gramų
    • kiaušiniai: 1
    • kreminis sūrelis: 200 gramų
    • druska: žiupsnio
    • džiovintas raudonėlis: 1 arbatinio šaukštelio
    • saldžiosios paprikos milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • česnakas: 1 skiltelės

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia kalakutieną sumalkite.
  2. 2. Tuomet į faršą muškite kiaušinį, berkite druskos, prieskonius, sudėkite susmulkintą česnaką ir kreminį sūrelį.
  3. 3. Masę gerai išmaišykite.
  4. 4. Keptuvėje įkaitinkite aliejų.
  5. 5. Šaukšto pagalba suformuokite maltinukus ir kepkite iš abiejų pusių, kol taps gražios auksinės spalvos ir visiškai iškeps.
  6. 6. Patiekite su savo pamėgtu garnyru ir skanaukite!
Burrito bowl - ryžiai su kepta kalakutiena ir pupelėmis
(2)