Kalakutienos maltinukai - šitaip aš juos kartais pagaminu savo šeimos pietums. Kartais sugalvoju vis naujų idėjų, kad tie patys maltinukai būtų vis kitokio skonio. Šį kartą gaminau kalakutienos maltinukus su kreminiu sūreliu. Jo dėka maltinukai gavosi sultingi ir minkštučiai. Tikrai labai verti Jūsų dėmesio ir išmėginimo.
Galimos ingredientų alternatyvos
Nors recepte naudojama kalakutienos filė, puikiai tiks ir vištienos filė arba malta kiauliena, jei norite kitokio skonio. Kreminį sūrelį galima pakeisti
rikotos sūriu arba
maskarponės sūriu, priklausomai nuo to, ką turite namuose. Jei neturite džiovinto raudonėlio, galite naudoti džiovintus bazilikus arba mėtas. Saldžiosios paprikos miltelius galima pakeisti rūkyta paprika, jei mėgstate intensyvesnį skonį. Vietoj šviežio česnako galima naudoti česnako miltelius – maždaug pusę arbatinio šaukštelio. Tiems, kurie vengia kiaušinių, galima naudoti šaukštą smulkintų linų sėmenų, sumaišytų su dviem šaukštais vandens.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai Norint išgauti pačius sultingiausius maltinukus, stenkitės nepermaišyti faršo – pakanka tiesiog sumaišyti ingredientus, kol jie tolygiai pasiskirstys. Formuojant maltinukus, rankų pirštus galima šiek tiek sudrėkinti vandeniu, kad faršas neliptų prie rankų. Kepant svarbu neperkaisti aliejaus, nes maltinukai gali per greitai apskrusti iš išorės, bet likti žali viduje. Idealu kepti ant vidutinės kaitros. Jei turite termometrą, įsitikinkite, kad maltinukų vidaus temperatūra pasiekė 74°C – tai užtikrins, kad mėsa tikrai iškepusi. Prieš patiekiant, leiskite maltinukams pastovėti keletą minučių – taip sultys pasiskirstys tolygiai.