Skaniausias kalakuto kepenėlių paštetas

2025-03-24 Autorius oSkanu.lt

Skaniausias kalakuto kepenėlių paštetas
Nusprendžiau, kad atėjo laikas paštetą gaminti namie, nes parduotuvėje neberandu nusipirkti labai skanaus. Pagal šį receptą paštetas pavyksta puikiai, jis tiesiog nuostabu. Jau net nekalbu apie tai, kad žinau kokius ingredientus jame naudoju. Jis puikiai tinka ant šviežios duonos, kaip užkandis prie vyno ar kaip dalis gražiai paruoštos vakarienės. :)

Galimos ingredientų alternatyvos 

  • Vietoje kalakuto kaklo galite naudoti vištos kaklą arba kalakutienos sparnelius.
  • Kalakutienos kepenėles galima pakeisti vištienos kepenėlėmis arba antienos kepenėlėmis, tačiau tuomet skonis bus kiek stipresnis.
  • Jei neturite konjako, galite naudoti brendį, viskį arba net sausą baltą vyną.
  • Grietinėlę galima pakeisti riebiu graikišku jogurtu arba mascarpone sūriu, jei norite dar kremiškenio pašteto.
  • Vietoje įprasto sviesto galite naudoti ghee sviestą arba aukščiausios kokybės alyvuogių aliejų.
  • Muskato riešutą galima pakeisti kardamonu arba cinamonu, jei norite kitokio aromato.


Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Kalakutienos kepenėlės turi būti šviežios, ne užšaldytos – taip išlaikysite geriausią skonį.
  • Neperkepkite kepenėlių, nes jos gali tapti kietos ir prarasti savo švelnumą.
  • Jei norite ypatingai švelnaus pašteto, po sumalimo galite masę pertrinki per sietelį.
  • Paštetą laikykite šaldytuve ne daugiau kaip 3-4 dienas arba užšaldykite iki 1 mėnesio.
  • Prieš patiekiant, leiskite paštetui pastovėti kambario temperatūroje apie 15-20 minučių, taip atsiskleis visi jo skoniai.
  • Paštetą galite papuošti šviežiomis žolelėmis, spanguolių džemu arba pakepintais riešutais.

Ingredientai

    • kalakuto kaklai: 1
    • kalakutienos kepenėlės: 600 gramų
    • lauro lapai: 2
    • česnakas: 1 skiltelės
    • kvapiųjų pipirų grūdeliai: 4
    • druska: pagal skonį
    • juodieji pipirai: žiupsnio
    • svogūnai: 1
    • sviestas: 50 gramų
    • konjakas: 3 valgomųjų šaukštų
    • grietinėlė: 100 mililitrų
    • maltas muskato riešutas: žiupsnio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių į puodą dėkite kalakuto kaklą, berkite druskos, lauro lapus, kvapiuosius pipirus ir česnako skiltelę.
  2. 2. Užpilkite vandeniu, kad apsemtų ir užkaiskite virti. Užvirus nugraibykite putas, sumažinkite ugnį ir virkite maždaug 40-50 minučių.
  3. 3. Po to išvirusią mėsą nukaulinkite nuo kalakuto kaklo ir atidėkite į šoną.
  4. 4. Keptuvėje ištirpinkite sviestą. Svogūną smulkiai supjaustykite bei pakepinkite svieste.
  5. 5. Sudėkite kalakuto kepenėles ir pakepinkite vis pavartydami maždaug 15 minučių. Pagardinkite druska, pipirais ir muskato riešutu.
  6. 6. Įpilkite grietinėlės bei konjako. Pakaitinkite, kol alkoholis išgaruos.
  7. 7. Mėsą nuo kalakuto kaklo bei kepenėles sumalkite arba susmulkinkite virtuviniu kombainu, kaip jums patogiau bei skaniau. Aš pati maliau.
  8. 8. Po to į sumaltą masę įmaišykite, jei liko skysčio iš keptuvės, kur kepė kepenėlės.
  9. 9. Masę gerai išmaišykite. Pilstykite į indelius ir dėkite į šaldytuvą. Skanaus!
Skaniausias kalakuto kepenėlių paštetas

Atsakinėjama į Komentarą

Kalakutienos kukuliai su ryžių makaronais ir daržovėmis
(1)
Rageliai, įdaryti daržovėmis ir kalakutiena / vištiena - gimtadieniams, vakarėliams, ar vaikams neštis į pikniką ar iškylą!
(3)
Keptuvėje troškinti kalakutienos kukuliai baltame grietinės padaže
(3)